resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 9680
    türk olduğu için değil; basiretsiz olduğu için, ne konuşması ve nasıl konuşması gerektiğini bilmediği için, büyük takımda çalışmanın gerekliliklerini bilmediği için, globalleşen dünyada yerel kalmanın sıkıntılarını çekmeyi istediği için bu takımın başına bir daha gelmemelidir.

    gerets carrusca'ları aldırdı diyerek alınan, ancak tutmayan; o dönem herkesin çok ümitlendiği transferi konuşmak çok kolay tabi. açalım bakalım tarih sayfalarını gerets o dönem ne istemiş, yönetim kimi almış. maniche-gravesen isteyen adama inamoto alırsan sonuçlarına katlanırsın ve bu hiçbir şekilde hocanın suçu da olmaz. ayrıca bir önceki yıl ekstra çaba sarfetmiş, duygusal müthiş iniş çıkışlar yaşamış takımın gazının kaçması, motorunun yanması da normaldir.

    kalli'yi ele alalım, hiçbir zaman dememiştir ki "yahu bende kral var, necati var, ümit var, hasan kabze var zımba gibi çocuklar üstüne serkan çalık geldi; nonda'yı alırsak bunlar küser şimdi" diye. çat diye aldırdı nonda'yı, öyle böyle demedi; sonuç? o nonda geldi ve en kritik maçtaki en kritik golü attı mı? attı.

    sol beke volkan yaman alınmış, takımımızın da yanılmıyorsam uzun yıllar sonra da ilk frikik golünü atmıştı. üstelik yıllardır illallah ettiğimiz bir orhan ak gerçeğinden de kurtarmıştı bizi. hepimiz kendi aramızda eğleniyorduk "gerçek carlos bu olum" diye. kalli naptı? onla yetinmedi, üstüne hakan balta'yı aldırdı manisa'dan sol beke. sonuç? balta senelerce hizmet etti, volkan da 1-2 sene daha takılıp eskişehir falan gezdi. kalli en iyiye ulaşana kadar pes etmedi yani.

    gelelim hamza'nın yaptıklarına, burak gibi golcü mü var dedi, gomez'i aldırmadı. sonuç? gomez gol kralı. umut'un sözleşmesini onlar uzatmasa ben uzatacaktım dedi mi? dedi. sonuç? adama yapmadık şeyi bırakmadık gidene kadar, karakterli düzgün de birisiydi ama yetersizdi; hamza'nın öngörüsüzlüğünün sebebini günahını çekmek zorunda bıraktık. sen şimdi ekonomik olarak daha kötü olduğumuz bir ortamda 5. santrafor olarak nonda'yı aldıran adamla, umut'u üzmeyelim; burak değerimiz diyen adamı karşılaştırırsan sonuç hüsran olur. ha kalli umut-burak kalsın başka almayalım dese, o ikiliden posasını çıkarana kadar performans alırdı o ayrı.

    sonuç olarak taktik teknik değerlendirmeye hiç girmeden, sırf transfer hamleleri ve söylemleriyle bile karşılaştırdığımızda neden gelmemesi gerektiğini görüyoruz. şampiyonluk için çok teşekkür ederiz, sağolsun varolsun ama sayesinde çöpe attığımız 2 senenin ve 40 milyon euro harcayıp 0'dan kurduğumuz kadronun da baş mimarlarından olduğunu atlamamamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın