aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 99
    temeli şudur, entry bir başka entry olmadan da ve seneler sonra bile anlamlı mı, okuyucunun kafasında soru işareti bırakıyor mu?

    bu soruyu entry lehine cevaplayabiliyorsanız %90 bu kurala takılmazsınız.

    entry rastgele seçeneğinden seneler sonra karşınıza çıktı. metni okuduğunuzda zaman konusunda kafanızda soru işareti kalmamalı. entrynin yazarı ve tarihi entry metnine dahil değildir. anlamak için bir başka entryi okumaya ihtiyaç duymamalısınız. başlığa ilişkin anlatmak istediğinizi tek başına anlatabilmeli.

    bu sağlama hem niteliksiz hem de zaman bakımından niteliksiz entrynin anahtarıdır. ve hatta başlıktaki entrylere fiziksel referans içeriyor, önceki entrylere cevap niteliğinde kurallarını da büyük oranda doğrulayan bir yöntemdir.

    ekşi sözlük ile rerererarara.net'in hedefleri tamamen farklıdır. biz galatasaray sözlük olarak tanınıyoruz. bu adın kalitesine layık olacak bir platform olmak gibi bir hedefimiz var. ekşi sözlük ile galatasaray'ı birbirine yakıştıramıyor olmanız lazım. neredeyse ilk yılından beri üye olduğum o platform malesef beşiktaş'ın yavanlığını ve ezikliğini, fenerbahçe'nin de kalitesini temsil eder bir hal aldı.

    sözlük konseptini oluşturan ekşi'ye tabi ki teşekkür ederiz ancak orası artık ticari bir yer. ekonomik bir değer. hagi ise sözlükten para kazanmayı reddeden bir idealist.

    sözlük bir günde yazar sayısını 10'a katlayabilir. fakat biz belli kurallara adapte olabilecek nitelikte yazarlarla büyümek istiyoruz.

    şu aşamada bu hedefin değişmesi mümkün gorünmüyor. o nedenle sözlükten beklentiler bu hedefe göre oluşturulursa buradan keyif alırsınız. aksi taktirde kuralları öğrenseniz bile bir süre sonra sıkılır, kendiniz gidersiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın