resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 10679
    şimdiden bir galatasaray ve süper lig efsanesi olmuştur. 9 sezondur galatasaray kalesinde görevini, kolaymış gibi göstererek öylesine kusursuz yapmaktadır ki, asıl kıymeti kalede olmadığı zaman anlaşılacaktır.

    1984'te simoviç ile başlayan ve bugüne kadar gelen 35 yıllık süreçte, galatasaray kalesini genellikle yabancı kaleciler korudu. 6 yıl simoviç, 3 yıl taffarel, 6 yıl da mondragon en çok iz bırakanlar oldular. friedel, de sanctis, leo franco, stauce ise aynı dönemde daha iz bırakan yabancı kaleciler arasında yer aldı.

    25 yaşındayken transfer olduğunda muhtemelen muslera'nın bu listede zirveye tırmanacağını beklemiyorduk. son 2 sezonda birinci kalecisi haline gelen muslera'yı lazio neden bize satmıştı, onu da pek anlayamamıştım o dönemde.
    muslera, ilk kez formamızı giydiği olympiakos ile oynanan hazırlık maçının 1. dakikasında ilk golünü yemişti. ilk resmi maçında ise büyükşehir belediye karşısında 2 gol görmüştü kalesinde. 3.resmi maçında ise ilk kırmızı kartıyla tanışmıştı. pek de iyi bir başlangıç olmamış anlayacağınız :) fakat sonrasında vites artıran muslera ilk şampiyonluğunu ilk sezonunda yaşama başarısına ulaştı.

    dönüp baktığımızda 9 koca sezonu arkasında bırakmış muslera ve formayı tam 360 kez terletmiş, açık ara en çok forma giyen yabancı futbolcumuz olmuş. şimdiye kadar tamamladığı 8 sezonun 5'inde şampiyonluk yaşayıp, toplam 13 kupa kazanmış.
    34 yaşına gelen nando'nun en az 3 sezon daha kalemizi koruyacağını umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın