resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 9633
    evet geldiği zaman iyi bir kadro vardı ancak geçen sene şampiyonluğu ezeli rakibine kaybetmiş, şampiyonluk sayıları eşitlenmiş, sezon öncesinde yıldızlı bir kalıbın içine girilerek kameralara poz verilmiş, kazananın 4.yıldızı takacağı bir şampiyonluk yarışı ve bana göre o zaman ki kadrosuyla galatasaray'dan daha kaliteli bir fenerbahçe vardı. geldiğinde takımın ve taraftarın psikolojisi hiç de iyi değildi. avrupa'da ve ligde üst üste alınan 4 gollü mağlubiyetler sonrası sosyal medyada dönen g4l4t4s4r4y muhabbetleri, yıldız kalıbının içindeki fotoğrafla dalga geçmeler, hamza(1+oğlu) esprileri. açıkçası bir taraftar olarak bunlar beni üzen şeyler değildi, beni üzen şey takımın sahada bu söylemlere en ufak bir reaksiyon bile verememesiydi.

    evet hamzaoğlu vasat severdi ancak bu vasatlardan da en iyi katkıyı almasını bilirdi. şöyle ki o sezon eboue'den boşalan sağ bekte sabri'den gayet iyi verim aldı, yasin kariyer sezonunu geçirdi, düşüşte olan selçuğu ayağa kaldırdı. muslera ve sneijder şampiyon yaptı denilen galatasaray'ı bu oyuncular gelecek 2 sezon kurtaramadı. ben hiçbir zaman 1 veya 2 futbolcunun çıkıp takımı şampiyon yapabileceğine inanmam, bunun arkasında takım dayanışması ve sağlam bir takım oyunu vardır. bunu oluşturması beklenen de teknik ekiptir her zaman. hamzaoğlu geldikten sonra bunu çok iyi bir şekilde başarmıştır. tabii yardımcılarının da hakkını vermek gerek. bir de değinmeden geçemeyeceğimiz bir italyan kondisyoner savunması var elbet. prandelli takımı o yaz çok iyi çalıştırtmış ve galatasaray'ın şampiyonluğunda çok büyük payı varmış. evet tabii ki kondisyon futbolda çok çok önemli bir etken. ancak kesinlikle 1.planda değil, ki bu çok düz bir mantık. bir takıma yaz boyu kondisyon yüklemesi yapalım ama beraber oynama, taktiksel planlar, maç içi değişiklikleri hakkında hiç çalıştırmayalım. böyle bir takımın başarıya ulaşması mümkün mü? bence imkansız.

    hamzaoğlu geldiğinde kuyunun dibinde bir galatasaray vardı, yukarı çıkmak dahi istemiyordu, vasat sevici hamza sağ olsun o takımı kuyudan çıkarmayı bırak zirveye taşımayı başardı. üstelik bunu sadece lig şampiyonluğuyla başararak da yetinmedi, üstüne 2 kupa daha ekledi. kazandığı şampiyonluğun önemini anlatmaya gerek yok. şu an bile övündüğümüz ilklerin takımı galatasaray sloganına çok büyük katkı yaptı. evet bunları takımı bir arada tutarak, oyuncularının en vasatından en kalitelisine performanslarını yükselterek yaptı. ben aslan payını kendisine veririm kimse kusura bakmasın. gelelim bir sonra ki sezona, kovulduğu rizespor maçına kadar, sivas, konya, başakşehir, trabzon ve fenerbahçe deplasmanlarından olabilecek en az hasarla çıkan bir galatasaray hatırlıyorum ben. ve o meşhur 4-3'lük rize maçı...ekran karşısında saç baş yolduğum, yakın tarihte serdar aziz penaltısıyla akıllara gelen konya maçı ve golden önce fegu'ya verilmeyen faulle yıllar sonra bile hatırlanacak fenerbahçe derbisiyle kıyaslayabileceğim bir hakem katliamına uğrayan galatasaray. erman toroğlu'nun deyimiyle ince ince, lime lime doğranan bir galatasaray. hakem kim mi? evet geçen sene ki bütün rakiplerimizin isyan ettiği olaylı rize maçının hakemi, kulübünün başkanının silahla vurmakla tehdit ettiği serkan çınar...4-3'lük rize maçında bile isteye doğradığı galatasarayın diyetini ödüyordu belki de 2019'da yine aynı statta, aynı rakibe karşı. öyle bir maçtı ki hafızasından seneler boyu silemedi belki. hamza hamzaoğlu o maçtan sonra kovuldu. evet vasat seviciydi, evet şampiyon olmuş, 4.yıldızı takmış bir takıma finansal problemleri düşünüp transfer yaptırmamıştı. aldırdığı adamlar gerçekten galatasaray seviyesinde değildi ancak o halde bile, takımı 3.olarak uefa kupasına götürmüş, ligde de zor deplasmanları geride bırakmış, önü açık bir galatasaray vardı. evet belki yine şampiyon olamayacaktı ancak eminim ki o sezon takımın başında kalsaydı ligi 6. olarak bitirmez, şampiyonluk yarışında sonuna kadar olurduk. dursun özbek ve yönetiminin kurbanlarından sadece birisidir hamzaoğlu.

    insan hata yapar arkadaşlar. herkesten fatih terim olmasını, takımın başında olduğu her sezon şampiyon yapmasını bekleyemezsiniz, bu çok zor bir istatistik. ancak hamzaoğlu'nun ilk hatasında fişini çekmişti dursun özbek. ve galatasaray taraftarı belki o zamanlar ben dahil arkasında durmadı. elde ettiği başarıları küçümsedi, başarılarını başka etkilere bağladı. ancak aradan geçen 5 yıldan sonra, hamzaoğlu sonrası başarısızlıkla geçen 2 seneden sonra, 4.yıldızın yıl dönümünde çoğu kişi anladı ki o gün elde edilen başarılar az buz değildi. fatih terim dışında bir teknik direktörün bunu başarması ender gördüğümüz bir olaydı. bu yüzden ben bir galatasaray taraftarı olarak her zaman kendisine vefa ve minnet duyacağım. iyi ki varsın küçükken fenerbahçeli olan büyük galatasaraylı hamzaoğlu. galatasaray'a olan inancın o sezon bize umut oldu. olacak,olacak...oldu.

    bugün 5.yıldıza koşarken, daha 4.yıldızı bile alamamış ezeli rakiplerine ezici üstünlüğü sağladığımız o güne ve o güne katkı sağlayanlara bin teşekkür. ''ilklerin ve enlerin takımı galatasaray.''
App Store'dan indirin Google Play'den alın