• 318
    geçtiğimiz sezon oynanan ve kupayı kaldırdığımız 57. ziraat türkiye kupası finali. bugün ise birinci yıl dönümü.

    sivas kongresinin 100. yılı münasebeti ile sivas 4 eylül stadyumu'nda oynanmış olup, sinan, feghouli ve türkiye liglerinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı olan mbaye diagne'nin golleri ile 3-1 galatasaray kazanmıştır. 4 gün sonra, ayın 19'unda başakşehir ile şampiyonluk maçı da oynayacak olan cimbom, bir hafta içerisinde iki kupa kazanma hedefi ile çıkmış, ara ara galatasaray'a bela olmayı seven tarzda bir futbolcu olan elvis manu'yu tutamayarak maçta 1-0 geriye düşmüştü. fakat martin linnes'in düşürülmesi ile tartışmalı bir penaltı kazanılmış, topun başına geçen diagne isimli dengesiz arkadaş, birkaç hafta önceki penaltı krizini devam ettirerek topu kaleci fatih'e nişanlamıştı. ataklarını sürdüren galatasaray, aynı oyuncunun bu kez kırmızı kart bağımlısı miguel lopes'in müdahalesi ile kazandırdığı penaltıda bir şekilde vuruşu yapmaktan kaçınması ve sinan gümüş'ün o penaltıyı bu kez ağlara yollaması ile dengeyi sağlıyordu. %100 penaltı olan bir harekete devam denildiği, var'dan doğru karar ile penaltıya dönülen bu andan sonra akhisarlı lopes'in kafayı sıyırıp, adeta hakeme 'beni at' dercesine yalvarması sonucu akhisar 10 kişi kalmış, maç içerisindeki ivmeyi de rakibi galatasaray'a kaptırmıştı. momentumu eline alan galatasaray, sezonun yıldızı sofian feghouli ve hemen akabinde bu kez penaltı katili mbaye diagne ile kupaya ulaşıyordu.

    maç adına en akıllarda kalan durumlardan biri, net oğlu net penaltıdan sonra akhisarlıların çıldırmaları oldu. sahadaki 11 kişi artı yedek kulübesindeki oyuncular, sanki orta sahadaki bir pozisyona penaltı çalınmışçasına tepki gösterip, maç sonunda seramoniye de çıkmayı reddedince işler çığırından çıktı. hatta güray vural'ın maçtan sonra "galatasaray'ı tebrik ediyorum, bizim tepkimiz onlara değil hakeme. hakemle ilgili söylenecek çok şey. zaten bizi kendisi ligden düşürdü. bugün de kupayı galatasaray'ı hediye etti. bizim 8 maçımızı yönetti hepsini kaybettik, galatasaray'ın 10 maçını yönetti. suat arslanboğa ligin en iyi hakemi mi? neden bu maça atanıyor. yazıklar olsun suat arslanboğa'ya. allah belasını versin" demeçleri de galatasaray'ın ezeli rakiplerine avunacak dal vermiş, koca yaz ciyaklamalarını dinlemek zorunda kalmıştık.

    bu arada şunu söyleyeyim, hem rize maçında* onyekuru'nun penaltısı, hem bu maçtaki diagne'ye çalınan ikinci penaltı, hepsi doğru kararlardı. bu maçtaki linnes'in pozisyonu ve rize maçında marcao'ya çalınan penaltıların ise doğru olduğunu düşünmüyorum, ki her iki vuruştan da gol çıkartamadık. yani bu durumdan takımımıza herhangi bir hak geçmesi söz konusu olmadı.

    yanlış bir karar daha söyleyeyim mi? 23 kasım 2018 galatasaray konyaspor maçında serdar aziz'in pozisyonuna çalınan ve ne hikmetse var'dan da dönmeyen penaltı. çok yanlış bir penaltı kararı aranıyorsa, bu pozisyona bakılsın. hem serdar da artık fenerbahçe'de, sorsunlar bakalım fikri değişmiş mi, değişmemiş mi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın