• 582
    son dönemde tanı enstrümanlarımızla ilgili iyi haberler geliyor. yanılmıyorsam roche %98 duyarlıkla çalışan bir hızlı tanı kiti geliştirdi. yani kişinin hastalıkla karşılaşmış veya şu an aktif döneminde olduğunu anlayabiliyorsunuz. şahsen ben bu yıl tatil filan yalan olduğu için yazlığa ailemin yanına giderken yanıma bir çift test alacağım, kapının girişinde kontrol edip yanlarına öyle gireceğim.
    yani futbolcular başta tüm maç ekibine hızlı tanı testiyle bakılıp o şekilde oynatılabilir. ama asıl soru şu; takımlarda pozitif futbolcular çıktıkça ne yapacağız. 28 kişilik kadronun 18'i hastalanırsa maçlara nasıl çıkacaklar. bir takım komple hastalanırsa maçları nasıl devam edecek.
    yoksa hastalanmayalım eve kapanalım noktasını çoktan geçtik. dünya da aynı yönde ilerliyor; azar azar bulaştıralım, hayatta kalmak için normale yaklaşalım felsefesinde. maksat hayatta kalmak yani, herkesin aylarca evine kapandığı bir dünya nasıl sağ kalamayacaksa, 1-2 yılı iptal edilmiş futbol endüstrisi de aynı şekilde yaşayamaz.
    ha siz, derseniz ki bu nasıl dünya allah belanı versin kapitalizm, bak işte küreselleşmenin sonu filan. onlara da varım. bir yaz gecesi sabaha kadar içer, söveriz. ama şimdilik herkesin futbola ihtiyacı var. doktora hemşireye olduğu gibi. berbere olduğu gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın