• 581
    bir kere bence şunu herkesin idrak etmesi lazım.

    bu sezon, beyaz sezon falan olamaz. 26 haftası oynanmış sezonu sen beyaz sezon falan ilan edemezsin. yani sezonu iptal edemezsin.

    ikinci olarak 12 haziran'da falan da ligi başlatamazsın. antrenmanlarını durduran takımlar var. onlar ne olacak? yani 12 haziran'da lig falan başlamaz.

    üçüncü olarak peki sonuç olarak ne olacak yani?

    1- birinci ihtimali tescil olarak görüyorum ama sanırsam uefa tescil durumunda avrupa'ya almayacak şampiyon ilan edilen takımı. club brugge'u ucl'ye almama kararı almışlardı. yani bu, en en son ihtimal; ki zaten galatasaray ve başakşehir de buna karşı çıkarlar. zannımca temmuz sonu gelmiş ve hala 1500'lü vakalar varsa bu yol devreye sokulur.

    2- ikinci ihtimal play-off. ilk 4 takım tarafsız bir sahada (mesela saraçoğlu veya vodafone park veyahut ankara'da) 3 maç yapacak ve şampiyon belirlenecek. buna da sanırsam sadece sivas karşı çıkıyor diye söylentiler var ama ikna olmaktan başka çareleri yok.

    3- üçüncü ihtimal ise kalan 8 haftayı yeni sezon başı itibariyle oynatmak. bir kere herkesin şu konuyu idrak etmesi lazım; yeni sezon en geç eylül ortasında başlayacak. yeni sezonun başlamama gibi bir durumu yok. hayat devam edecek en nihayetinde. aşı bulunana kadar #stayhome falan olmayacak. bu futbolcuların sözleşmeleri var, maaşları var. herkes parasını istiyor. yeni sezon başlamaz ise kulüpler kapanır. bu açık net hepsi kapanır. hiçbiri maaş falan ödeyemez.

    velhasıl durum ortada. bakalım ne karar verecekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın