resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 3657
    başkan olduğu günden beri kendisini hep homme d'etat gözüyle değerlendirdim. eski bürokrat olmasını tabii ki dikkate alarak bu düşüncem pekişmişti. bir devlet adamı nasıl olur, konuşması ve bilinci hangi düzeyde olmalıdır sorularına başkan iken pekala şahit olduk. ülkede kaybedilen değerlerin başında olan bu saygınlığı, takımın başına görmek elbette ilk günden beri gurur verici oldu.

    takım bütçeleri ve genel olarak ülke ciddi bir ekonomi daralma yaşarken, mustafa cengiz yönetimi nasıl başarılı olduğuna dair atatürk'ün bir sözü aklıma gelir. kendisine yöneltilen sorulardan biri, başarısının kaynağı nasıl ve nedire aittir. hasan rıza soyak’ın aktardığı kadarıyla mustafa kemal atatürk şöyle demiştir:

    --- alıntı ---
    “ben, bir işte nasıl muvaffak olacağımı düşünmem. o işe neler mâni olur, diye düşünürüm : engelleri kaldırdın mı iş kendi kendine yürür.”
    --- alıntı ---

    mustafa cengiz'in bizi huzurlu kılan gösterişsiz başarısı arkasında bence atatürk' ün bu şifresi yatmaktadır. kendisi engelleri kaldırmış, bunun için çabalamış ve yönetim olarak özbek's faciası sonrası taraftarları huzurlu kılmayı başarmışlardır.

    şu güzel günlerin hatırına kendisine tanrıdan sıhhat diliyorum. umarım gücü başkanlık idamesine yetişir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın