• 690
    eğer tüm ülkede gerçek bir karantina olsaydı, yani işçiler de işe gitmeye zorlanmasaydı veyahut kuş kadar geçici işsizlik maaşı ile evde barınabilmeleri beklenmeseydi sonuna kadar haklı olacak eskinin spikeri. yani bir premier lig spikerinin böyle bir tepkisini haklı tepki olarak anlamlandırabilirdik. (bkz: martin tyler)
    nasıl ki ülkemiz ekonomisi fabrikaların veyahut daha küçük işletmelerin bile kısıtlı süre dahi kapalı kalmasını kaldıramayacak durumdaysa, bu ülkenin futbol takımları olan ve yine bu ülkenin bir endüstri dalı olan futbol endüstrisi de bunu kaldıracak durumda değil. nasıl ekonomik çark dönsün diye işçilerimiz mühendislerimiz ve hizmet sektöründekiler işe gitmekle yükümlü bırakılıyorsa siz de çıkıp 90dk o topa vuracaksınız, birileri de o topa vuruş şeklini anlatacak. ercan taner olmasa da birileri anlatacak. ayrıca zaten yapılan açıklamada pozitif vakanın görülmesi durumunda tekrar ara verileceği çok açık. kaldı ki yakınımın çalıştığı ve sosyal mesafenin kahkahalarla gezdiği bir fabrikada pozitif vaka çıkmasının ardından sadece o bölgedeki üretim 12 gün durdu ve şu an tekrar işe gidiyorlar. sen de gerekirse 14 gün evde durup o topa vurmaya devam edeceksin. futbol bir oyun değildir, büyük yatırımların olduğu bir endüstri dalıdır.

    edit: buradan ercan taner’in iş bırakma eylemini eleştirdiğim çıkmasın. elbette hakkıdır ve belki de bu resti çekebilmek için herkesten çok çalıştı. kararına da saygılıyım. ercan taner üzerinden liglerin başlama kararına karşı, hiçbir şey kontrol altında değil nasıl olur da ligler başlar, mantığına karşıyım. bir dışarı bakalım müthiş bir çoğunluk hiçbir şey yaşanmamış gibi hayata devam ediyor, cafelere gidememe gibi küçük bir farkla. işte tam bu sebepten ercan taner anlatmasa da, biriler anlatacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın