resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 9622
    fatih hoca'nın en sevdiğim özelliklerinden bir tanesi susmayı iyi bilmesi. hoca özellikle fırtınalı dönemlerden sonraki dönemlerde bir kenara çekilir, bir zaman kendisini ve ismini dinlendirir. konuşacaksa da tek seferde, tafsilatlı konuşur. her mikrofona konuşan; mağduriyetini, uğradığı haksızlıkları ya da öfkesini her bulduğu fırsatta dile getiren adam pozisyonuna düşmez. gelişmeler ve zaman her zaman onun yanında olur. bazen yıpranan ismini ve itibarını, hiçbir şey olmasa bile o suskunluk ve zaman onarır. doğru vakit geldiğinde de sahneye tekrar çıkar, başarılarıyla da o itibarı perçinler.

    hamza hoca ise; galatasaray teknik direktörlüğü döneminde yaşadığı iletişim problemlerini geçtim, görevden gönderildikten sonraki süreci o kadar kötü yönetti ki hakikaten inanılır gibi değil. uğradığı haksızlığı, çok eleştiri aldığı konularda aslında nasıl haklı olduğunu vs. kırk tane röportajda alakalı alakasız sürekli dile getirerek kendi ismini yıprattı. oysa 1 senede 3 kupa kazanmış ve sonunda da sezonun başı denebilecek bir zamanda kovulmuş bir hoca olarak kenara çekilseydi ve hatta bir süre takım da çalıştırmayıp ismini dinlendirebilseydi bence her şey çok daha farklı olacaktı. sonraki başarısızlık döneminde insanların kafasında hiç olmazsa "lan hamza da iyi adamdı, başarılıydı ama bak onu gönderdiler, ne hale düştüler" fikrinin uyanmasına fırsat tanıyacaktı. ve hatta belki sonraki dönemlerde galatasaray'ın doğal hoca adaylarından birisi olacaktı. ama hamza hoca bu süreci o kadar kötü yönetti, mağduriyetini o kadar sık dile getirdi ki insanlarda "eeh tamam mağdursan mağdursun" bıkkınlığı oluşturdu. forvet transferiyle ilgili söyledikleri, çocukluğunda tuttuğu takımı sürekli vurgulaması vs. de tuz biber oldu. kendisini görevden alan başkan, galatasaray tarihinin en az saygı duyulan başkanı dursun özbek iken ve kendisinden sonra gelen teknik direktör mustafa denizli'yle yaşanan tecrübe o kadar kötüyken, bu kadar zayıf rakiplere dahi bu iletişim savaşını kaybetmeyi başardı.

    galatasaray teknik direktörlüğü sadece teknik taktik bilgi, antrenman bilgisi, oyuncularla diyalog becerisi istemiyor. aynı zamanda hitap ettiğiniz büyük kamuoyunun algısını ve önemli makamlarından bir tanesinde oturduğunuz camiayı yönetiyorsunuz. hamza hoca'nın diğer konularda galatasaray için yeterli olduğunu düşünüyorum fakat yetersiz olduğu alandaki yetersizliği o denli büyük ki diğer becerilerinin örtülmesine yol açıyor. fatih hoca'dan bu konuda öğreneceği çok şey var ama bu dakikadan sonra öğrenebilir mi emin değilim. fatih hoca hamzaoğlu'nun şu anki yaşındayken, omzunda avrupa şampiyonluğu ve fiorentina-milan eski teknik direktörlüğü apoletleriyle kerli ferli adamlara liderlik konferansı veriyordu çünkü.

    işbu entry hamza hoca'nın bugün verdiği röportajdan da hareketle yazılmıştır.

    https://ajansspor.com/...zliga-ugradim-365422
App Store'dan indirin Google Play'den alın