resim
Erman Toroğlu
Görev:Eski Hakem
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 1211
    özellikle 2004-2008 arası dönemde peak'in de peak'inde olan abimiz.

    hakemliği bırakır bırakmaz o yıllarda yeni yeni açılan özel kanallarda boy göstermeye başlamıştı. rtük kurulmamış olsa da televizyona çıkmanın, televizyonda konuşmanın iyi kötü bir ağırlığı olan zamanlardı. 1994'te hıncal uluç ile kale arkası isimli efsanevi programla başlamıştı prime time kariyerine. 1996'da, türk spor televizyonculuğunun özel kanallardaki kurucusu şansal büyüka ile maraton programına başladı. 2004 yılına kadar show tv ekranlarında 8 sene devam etti bu ekol olmuş program. bizim stadyum, telegol gibi nice örnekleri türedi.

    2004-2005 sezonuna girerken lig tv ve trt ortaklığı almıştı yayın ihalesini. bu sayede haftada bir maç trt'de yayınlanıyor, özet görüntüleri 45 dakika, maç tekrarları da birkaç gün sonra trt ekranlarına geliyordu. hal böyle olunca yıllardır özet görüntülerini kullanmanın avantajıyla rakiplerine fark yapan maraton biraz da trt'deki muadiline kıyak amaçlı lig tv'de geçti.

    o uzun yıllar sonunda şifreli yayına geçince adeta 10 sene içinde tuttuğu ne varsa serbest bıraktı erman hoca. neredeyse her programda birkaç efsane replik ya da anektod kazandırıyordu literatüre. günümüzde televizyonlarımızda dönen futbol programlarındaki olanca seviyesizliğe ve rahatlığa rağmen erman toroğlu'nun o 2004-2008 arası dönemdeki performansına yaklaşabilen yoktur. şimdilerdeki zorlama fener düşmanlığına nazaran önüne gelen herkese aynı doğallıkta sallayabiliyordu, taşak muhabbeti konusunda aşırı rahattı, şansal büyüka ile uyumu ve ona tanınan serbestlik sayesinde gerçekten bir yıldız güveniyle konuşuyordu. başka program partneri de olmayınca, hatta program onun performansı üzerine kurulu olunca pek çk efsnevi one-man show'a imza atmıştır.

    yeni neslin onu tanıdığı aspor performansı o yıllardakine göre solda sıfır kalır. gerçi hem zaman değişti, hem fenerbahçe ile arasında kan davası var, hem de hoca 70'ine dayandı artık...

    allah sağlık, sıhhat, ömür versin.

    ama gerçekten o yıllardaki erman toroğlu'nun yanına yaklaşabilen türk televizyon performansı yoktur. ahmet çakar 2006-2010 arası kendince yaklaşmaya çalıştıysa da başarılı olamamış, bir yerden sonra bırakmıştır zaten işin peşini...
App Store'dan indirin Google Play'den alın