• 452
    komplo teorisi ürete ürete dunning-kruger sendromu yaşayan kişiler yüzünden yeteri kadar ciddiye alınmayan hastalıktır. neymiş biyolojik silahmış. bok aferdersin. farzedelim böyle bir şey var, bu biyolojik silahı çin’e musallat eden hangi ülke olabilir? evet bildiniz, abd.. ama bakıyorum, adamların borsası çökmüş durumda, hisse senetleri düşüyor, ülkede 3 milyon kişi işsiz kalmış, hayat durma noktasına gelmiş, ülkenin en başındaki şizofren trump bile bu hastalık için üstüne basa basa “chinese virus” terimini kullanıyor tepki almasına rağmen ama bizim burdakiler malum partinin seçmeni gibi halen büyük resmi görmeye çalışıyorlar.

    arkadaşım, her yüzyıl dünyanın başına böyle felaketler gelmiştir. zamanında veba vardı, avrupa’daki nüfusun %75’i etkilenmişti. o zamanlar insanlık sağlık ve tıbbi açıdan bu kadar ilerde olmadığı için nice insan öldü. keza domuz gribi, keza sars, keza aids. her dönem böyle şeyler oluyor. adam akıllı önlem almak yerine halen komplo teorileri üretip hastalığın ciddiyetini kavrayamıyorsunuz. üstelik burdaki sorun daha ciddi. ben daha önce domuz gribi sebebiyle hayatın felç olduğunu görmedim, keza sars, keza veba.. hiçbiri bu kadar insanlığı tehdit etmemişti. bildiğin yeni bir çağa giriyoruz. ileride tarih kitapları bugünler için ne yazar bilmiyorum ama biyolojik silah, amariga oyunu diye yazmayacak ondan eminim. bi bitin artık yav cidden.

    edit: mesajlar geldi açıklamam için, şöyle açıklayayım;

    bu biyolojik silah denen boku zaten dünya üzerinde 3 ülke tasarlayabilir... çin, abd ve rusya. çin zaten etkilenen ülke konumunda, rusya çin'in en önemli müttefiki, abd ise çin'in düşmanı gibi görülse de abd'nin büyük firmalarının üretim merkezleri çin'de.. daha spesifik örnek vericem. serveti 1 trilyon dolar olan bir şirkette çalışıyorum. fabrikası çin'de. çinde bu olay ayyuka çıktıktan sonra yaptıkları ilk iş çindeki fabrikalarını kapatmaları oldu. ardından üretim durdu. ürün siparişlerini 2 ay sonraya endekslediler. 327 dolar olan hisseleri 240 bandına düştü. daha da düşebilir de çıkabilir de zira çindeki fabrikaları ve mağazaları açıldı ama dünyanın diğer ülkelerinde belirsizlik devam ediyor. hadi diyelim abd kendi vatandaşı da etkilensin istedi ama birader fabrikalar durdu, her şey aksıyor, zaten parası olanın tedavi olabildiği abd sağlık sistemi de şu an çöküş bandında. üretim yok, para akmıyor, pasa basıyorsun, sağlık sektörü çökmüş, bu biyolojik silahın kime faydası var allasen? marslılara mı? üstelik bir devleti çökertmek için biyolojik silah kullanıncaya kadar bir sürü başka yol bulabilirsin. google, huawei'den desteği kesmedi mi? 1.5 sene önce huawei alanla şu an alan kişilerin oranlarını karşılaştıralım isterseniz. çok boş yapıyorsunuz gerçekten.

    örnekler çoğaltılabilir ama bırakın şu her bokun altında bir komplo teorisi bulmayı. galatasaray'ın 20 sene sonra fenerbahçe'yi yenmesi sebebiyle fenerbahçe'nin ligi iptal edip seriyi devam ettirmek istediği için bu virüsü salma teorisi bile daha gerçekçi gözümde. düşündüm de cidden çok mantıklı lan!
App Store'dan indirin Google Play'den alın