• 390
    ülkemizdeki test sayısının düşüklüğü nedeniyle vaka oranı yüksek çıkmaktadır. ciddi semptom göstermeyenlere test yapılmamaktadır. benzer şekilde almanya'nın vaka oranı, test oranına göre oldukça düşüktür. buna rağmen vaka sayısı 43 bindir.

    virüsün yarattığı hastalık ciddi bir durum. olmasa zaten who pandemi ilan etmezdi. ancak virüsün bulaştığı kişilerin %85'inin hastalığı hafif atlattığını unutmayın. uzman hekimler en az bu kadar daha kişinin, %60 olarak veriliyor ortalama, tamamen semptomsuz atlattığını ve test edilmediklerini söylemekteler. bu durum kesinlikle durumu hafife almanızı gerektirmez. ancak panik yapmamak zorundasınız.

    lütfen kendi paniğini hafifletmek için insanları paniğe sevk edenlere ya da etmeye çalışanlara itibar etmeyiniz. devlet sokağa çıkma yasağı uygulamıyor. muhtemelen uygulamayacak da. bu nedenle kendi önlemlerinizi alın. elleriniz olabildiğince yıkayın. sosyal mesafeyi koruyun. imkanınız varsa evden çıkmayın. çıkmak zorundaysanız olabildiğince sosyal temastan kaçının. virüsün birincil bulaşım yolu temastır. internetten oradan buradan okuduğunuz bilgilere itibar etmeyin. virüsün 17 gün yaşadığına dair bir haber yayıldı son günlerde. tamamen yalan haberdir. sadece 17 gün sonra virüsün rna kalıntılarına rastlanmış. virüsün varlığı ile rna kalıntıları farklı şeylerdir. lütfen bilgilenin.

    virüs korkusuyla 38 derece inatçı ateş ve kuru öksürük sıkıntınız yoksa hastanelere gitme konusunda aceleci olmayın. konunun uzmanları dışında internetten aldığı verilerle panik yaratmaya çalışanları dinlemeyin. zor bir dönemden geçiyoruz. panik insaları ve dolayısıyla sağlık sistemini çökertebilir. şu an virüsün yayılımından daha çok panik ile hastanelerin çalışamaz hale gelmesinden endişe ediliyor.

    panik ile hem sars-cov-2 hem de başka hastalıklar nedeniyle acil tedavi ihtiyacı olanları engelleyebileceğinizi unutmayın. panik olmayın, panik yaratmaya çalışanlara itibar etmeyin. temkinli olun. dikkatli olun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın