• 829
    covid-19 belasından ucuz kurtulmak için yapılması gereken altı adım.*

    1-) türkiye'nin coğrafi olarak orta yerinde bir yerde, şehrin merkezine uzak, çok büyük bir devlet arazi üzerine, coronalılar için devasa bir hastane ve yaşam alanları inşaa edilmeli zaman kaybetmeden. kapalı bir alan, yeni bir kasaba, fakat kapalı, sınırları olan bir yer.

    2-) yurt dışından dönmek isteyen vatandaşlar azami 1 hafta dönüş süresi verilmeli ve dönüşte devlet gözetiminde karantinaya alınmalı. sınırlar tamamen kapatılmalı. gün itibari ile yurt dışı ile iletişim kesilmeli, sınırlarda mülteciler, insan haklarına aykırı bile olsa, gerekirse ölümle durdurulmalı.

    3-) 15 gün tüm yurtta sıkı yönetim ilan edilmeli, 15 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli. kurala uymayan herkes sert ve acımasız bir şekilde cezalandırılmalı.

    4-) devlet tarafından, her kapalı ve açık alan, bunlara evler de dahil, dezenfekte edilmeli.

    5-) 15 günlük süre içinde tespit edilen coronalılar ve aynı evde yaşayanlar, toplumdan ayıklanıp bahsettiğim alana götürülmeli ve en son imkanlar ile tedavi edilmeli. onları taşıyan araçlar vs yakılmalı. bu mücadele için çalışan her personel astronot ciddiyetinde olmalı. kendilerini de dikkat etmeliler.

    6-) 2 ay için her şey ertelenmeli. iş yerleri vs açılmamalı. toplumun direnci artması için sağlıklı beslenmeyi öğrenmeli. televizyonlar insanları bilinçlendirmeli. evde hapis olan insanların psikoloji düzelmesi için keyifli filmler, programlar yapılmalı. evde tüm gün yatıp direnç düşürülmemeli, evde kısmen spor yapılmalı. televizyondan ve internetten bu süreci devlet ve askeriye beraber yürütmeli.

    bu beladan ancak 80 milyonluk bir takım gibi davranırsak kurtulabiliriz. çünkü biz avrupa kadar güçlü ve hazır değiliz bu belaya. işin ucu kaçarsa küçük kıyamet gelir. ve bugünleri çok ararız. çünkü hayatta bazı hatalar vardır, yol ayrımında yanlış yola girmek gibi, girdiğin yanlış yoldan ters yöne gidemezsin tekrar doğru yola girmek için. ve mecburen yanlış yolda uzunca bir gidersin, döndüğünde çok geç kalmış olursun. işte öyle bir yol ayrımındayız, hata yaparsak her şey için çok geç olacak. geç kalmayalım.

    edit: geç kalacağız, maalesef çok geç kalacağız. ileride bu entry'ye dönüp gerçekten ben demiştim demek istemiyorum.

    dikkat: sevgili moderatörler bu entry'de yazım kurallarını ciddiye almayın, seferberliğin imlası olmaz. memleket yanarken saç taranmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın