• 2906
    15 mart 2020 galatasaray beşiktaş maçı ile ilgili bir tutarsızlığını görmediğim yönetim.

    öncelikle vaka sayısının azlığı nedeniyle neredeyse hepimiz şimdilik bu tür önlemlere gerek olmadığını düşündüğümüz için kafamız rahattı ve karşı tarafın seyircisiz oynanması isteğine gülmüştük. karşı taraf da madem samimiydi seyircisiz değil komple ertelenmesini istemeliydi. bizim yönetim ise önlem almaya yöneldi. ülke içerisinde ertelenen organizasyonlarda da haberler gelmiyordu. sonra birden hem avrupa'da hem de ülkemizde çeşitli branşlarda erteleme haberleri geldi.

    sonra ülkede her şey ertelenirken bir haber geldi ve liglerimizin seyircisiz oynanacağı kararı verildi. madem her şeyin ertelenmesi gibi ciddi bir durum var ve diğer branşlar da erteleniyor da sen niye bunu seyircisiz maç şeklinde yapıyorsun?

    işte bu noktada kulüpler birçok açıdan öneriler getirmelidir. eh yönetimimiz de bu açıklama ile bunu yapmıştır haklı olarak.

    önceden illa seyircili oynansın diye ısrar etmedi. mevcut karar üzerine önlemler açıkladık. sonra karar değişti ve haklı önerilerde bulunduk. bu kadar.

    nasıl ki beşiktaş yönetimi işine geldiği için kendi futbolcu ve çalışanlarını düşünmeden seyircisiz oynama isteğinde bulundu, bizim yönetim de mevcut durum nedeniyle ortaya çıkan durumdan dolayı taraftarlardan farksız olarak futbolcusunu ve çalışanlarını korumak ve ekonomik çıkarlarını gözetmek için bu açıklamayı yapmıştır.

    yapmış oldukları açıklama kısaca uygulamaya konulan maçın seyircisiz oynanma önerisine yeni öneriler getiren bir açıklamadır.

    "vay arkadaş sen niye seyircisiz oynatıyorsun maç ertelenmeliydi." demek yerine "seyircisiz oynatılma kuralına saygı duyuyoruz; ancak madem böyle bir şey yapılıyor futbolcular vb. çalışanların 'da' sağlığı gözetilmelidir." demiştir. üzerine bir öneri daha getirilerek "insanlar stada gelmeyecek ama şifreli yayınları izlemek için herkes başka yerlerde toplaşacak. şifresiz yapılsın maç." demek istemiştir.

    en son ülke futbolunun ekonomik durumundan bahsederek tribün gelirlerinin öneminden bahsetmiştir.

    ve "madem önemli olduğu için bir şey yapıyorsunuz tam yapın. bu da ilk aşamada 15 gün ya da 1 ay gibi bir erteleme yaparak sonraki gelişmelere göre yeniden değerlendirilir." şeklinde mantıklı bir öneride bulunmuştur.

    alt metninde "madem bir şey yapıyorsunuz bari tam yapın." demiştir yönetimimiz. ve futbolcularla ilgili tüm sorumluluğu karar vericilere bırakmıştır bu açıklamayla.

    açıklamanın tam metni şu şekildedir:

    --- alıntı ---
    tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 adlı coronavirüs salgınının ülkemizde de tespit edilmesinin ardından nisan ayı sonuna kadar tüm spor müsabakalarının seyircisiz olarak oynanacağı açıklanmıştır.

    önce sağlık ilkesinden hareketle, seyirciler kadar, sporcu ve görevlilerin de sağlığının düşünülmesi gerekmektedir.

    nitekim pek çok ülkede liglerin ertelenmesine ya da askıya alınmasına karar verilmiştir.

    liglerin ertelenmediği ve müsabakaların seyircisiz oynanması ile ilgili olarak da ingiltere'de ise müsabakaların şifresiz yayınlanması kararı alınmıştır. zira seyircisiz oynanması halinde kişiler şifreli yayınlanan müsabakaları izlemek için yine bir araya gelecek ve toplu olarak bu müsabakaları izleyeceklerdir.

    bu şekilde taraftar gruplarınca bir araya gelinerek müsabaka izlenme ihtimali de gözetilmelidir.

    ayrıca konuya mali açıdan bakıldığında spor müsabakalarının seyircisiz oynanması, seyirci hasılatlarında yaşanacak gelir kaybı nedeniyle ciddi mali zorluklar yaşayan tüm kulüplerimiz adına önemli sıkıntılar doğuracaktır.

    bu nedenlerle liglerin seyircisiz oynanması yerine, yaşanacak gelişmelere göre daha sonra yeniden değerlendirilmek üzere ilk etapta 15 gün ya da 1 ay süreyle ertelenmesi görüşünde olduğumuzu devletimizin ve ilgili kurumlarının dikkatine arz ederiz.

    kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    galatasaray spor kulübü

    --- alıntı ---

    https://www.galatasaray.org/...nmesi-hakkinda/46483
App Store'dan indirin Google Play'den alın