• 518
    2019-2020 sezonunun kesinlikle berbat, unutulması istenen bir yıla dönüştüğü dünyanın en iyi basketbol ligi. zaten nba tarihinin efsanesi, adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir basketbolcu olan kobe bryant ani ve şok edici vefatının ardından ligin bu senesi, ağızlarda bir miktar buruk tat bırakan yapıya bürünmüştü. ama şimdi global bir sorun olan covid-19 tip corona virüsünün nba oyuncularına, onların yerel tarihine göre, 11.03.2020'de bulaştığının tespit edilmesi ile beraber lig tamamen çalkalanmış ve son çare olarak da lig aktiviteleri süresiz olarak durdurulmuştur.
    şu anda rudy gobert'in testleri pozitif çıktı yalnızca. ama "hand shaking" kültürünü bu kadar seven, basketbol gibi yakın bir temasın olduğu (hele de gobert'in pozisyonu düşünüldüğünde daha da temaslı olduğu) sporda ne yazık ki bu hastalığın farklı basketbolculara da bulaşmış olma ihtimali fazlasıyla yüksek.
    kaan kural ligin minimum 2 ay süre ile durdurulup ardından iyi bir ortam olursa ligin playofflarla yeniden başlatılabileceğine dair tweet attı. fakat bu sağlıksal sorunun önüne nasıl geçilebilir bilmek çok güç. en son 2011-2012 sezonunda lokavt uygulamasına geçildiğinde maçlar oynanmamış idi. o zamandan beri böyle ekstrem bir durumla karşılaşılmamıştı. hele hele toplu iş sözleşmesi anlaşmazlıkları dışında, bu tarz sağlıksal bir olaydan dolayı erteleme kararı sanırım hiç olmamıştı.
    elbette sağlık ile ilgili bir durum olduğu için lafını etmek bile doğru olmayabilir ama lig faaliyetlerinin durdurulması ile beraber playoff yapma ihtimali imkansıza yakın olan atlanta hawks'ın oyuncusu vince carter da kariyerinin son maçına çıkmış olabilir. bilmeden kariyerinin son maçını oynamış olmak da kötü bir duygu olmuştur diye tahmin ediyorum. 90lı yıllardan kalan ve 3 farklı "decade"de forma giyen son basketbolcu da kariyerine böyle bir ortamda nokta koymuş olabilir.
    umarım bu kaos ortamı mantıklı çözüm yollarıyla kontrol altına alınabilir ve sadece nba özelinde değil, tüm dünya genelinde bir nefes alma artık söz konusu olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın