• 86
    dün 00:30 daki bakan açıklamasına kadar virüs ile mücadelenin objektif ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü düşünüyordum ama dünkü gelişmeler beni bu konuda şüpheye düşürdü.

    üç gün önceki virüs ile ilgili açıklamalardan sonra dün virüsün "türkiye'de olduğunu söyleyemem" açıklaması ve aslında bunun saklanmak için söylenmediğinin alt metninin paylaşılması ve varolan vakanın gece açıklanmasından belli gibiydi sanki. ekonomiye olan etkisini sınırlamak için olduğundan daha az göstermek gibi bir durum olabilir mi diye soru işaretleri dolanıyor kafamda.

    şahsi fikrim, bu kadar hızlı yayılan bir virüsün yayılım hızının engellenmesinin çok zor olduğu.

    bundan iki ay önce kızım h1n1 virüsüne yakalandı, çok ateşlendi ve hızlıca önlem alarak bertaraf ettik, hiç bir sorun olmadan atlattık. ki yayılma hızı coronavirüse göre düşük, öldürücülüğü coronavirüs'e göre daha yüksek. benimkisi korkutucu bir tahmin belki ama h1n1 e göre daha hızlı yayılan bu virüsün bir çoğumuza uğrayabileceğini düşünüyorum.

    dün angela merkel'in de almanya nüfusunun %60-70 ine bulaşabileceğini söylemesi düşündürücü. bizim siyasetçiler gibi lafı evelemeden gevelemeden en gerçekçi durum ne ise onu söyler bu almanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın