• 41
    charter bir uçakla ülkeye önceki gün gelen bir kafiledeki 60lı yaşlarda bir alman turistte corona virüsü saptanması üzerine birazcık karışmış olan ülke.

    virüs testi pozitif olan hastanın kaldığı otel güvenlik amaçlı, kafilenin diğer kısmının kaldığı oteller de tedbir amaçlı karantina altına alındı. kafiledeki yolculara test uygulanıyor, hastalık tanısı kesin olan hastalarla temas eden kişilere dönük takip ve araştırma yapılıyor.

    okullar tedbir amaçlı kapatıldı. bazı kalabalık organizasyonlar ertelendi. tabi kalabalık dediğimiz de 100 kişi falan.

    uçuşun charter uçuş olması, yani kafilenin yurtdışından gelen yabancılar olup zaten birlikte kalıp birlikte geri dönecek olması büyük avantaj.

    insan dolaşımının olduğu önemli noktalardan olan okullar tatil edildi. devlet kurumları için henüz açıklanan bir durum yok. onun dışında toplu taşıma zaten olmadığı için önemli bir bulaşma kanalı iptal...

    tüm bunları alt alta koyunca bir miktar iyimser yaklaşmak mümkün. ancak yine de tedbire, özellikle klasik kişisel temizlik kurallarına uymaya ihtiyaç var.

    ancak çok ciddi bir bilgi kirliliği ve gereksiz bir panik var. marketlerde eczanelerde ciddi yoğunluk oluşmuş. abuk sabuk sallama pek çok iddia dolanıyor. türkiye medyası da kıbrıs olunca pek araştırmadan yazmayı sevdiği için garip haberlerin ulaşması olası türkiye'ye. çok köklü haber kaynakları bile bugün asılsız haberler iletebilir bu konuda...

    şu an için kontrol edilemeyen bir durum yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın