resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1079
    güzide futbol bilginlerimizin(!) b planı yok diye eleştirdiği teknik adam. şimdi ne menem bi şeymiş bu b planı bi irdeleyelim. yıllarca b, hatta c, d, f, ğ planları olanları gördük ülkemizde. günü kurtarmak ve bi kaç ay daha koltuğunda kalabilmek adına olmayan sistemlerinden hatta kişiliklerinden taviz veren teknik direktörler gördük. ne oldu? bi kaç ay daha kaldılar koltuklarında sonra, selametle!

    bu adamın günü kurtarmak gibi bi düşüncesi olmadığını, başarısız olma korkusu olmayacak kadar kendinin ve ekibinin ne kadar özgüven sahibi olduğunu bilmekten öte görüyoruz. rijkaard türkiye'de önemli bi kaç maçı kazanıp, sezonu kurtarıp fotomaç'a aslan diye manşet olmayı isteyecek bi adam değil. zaten bulunduğu takım da öyle bi takım değil, o yüzden bu birliktelik gerçekleşti. 2-3 kötü maçtan sonra rijkaard eleştirilere kanıp kendisinden ödün verecek bi adam değil elbette. galatasaray'a getirilirken sadece türkiye'de başarılı olsun diye getirildi sananlar var bu ülkede. hem rijkaard'ın, hem de galatasaray'ın amacı belli. uzun bi yol belki. ama daha önce varılmadı mı?

    şimdi gelelim b planına. bu adamların b planları olmaz. zira ihtiyaçları olmaz. rijkaard ve ekibinin bi tek planı vardır. amaçları onu yerleştirmeye, oturtmaya çalışmaktır. bu da 3 ayda olmuyor, bunun adı sistem çünkü. barca'da da bunu yapmaya çalıştı ve başardı. sanıyor musunuz ki bugün barca'nın oynadığı futbol pep'in eseri. gidin sorun istediğinize. o zaman da kadroda olan puyol, xavi, iniesta'ya.

    dediğim gibi bu adamların b planı falan olmaz. "kafamdaki düşünceyi nasıl başarıya taşırım"ın cevabını arar onlar, buna kafa yorarlar. kafasında bi ömür b, c, k, t gibi planları taşıyan insanlar bizleriz. güvenmeyiz çünkü kendimize, esas düşüncemizin doğruluğuna. bu ülkenin insanları alıştırılmıştır çünkü kendisinin ve fikirlerinin önemsiz, değersiz olduğuna.
App Store'dan indirin Google Play'den alın