resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 805
    ismi galatasaray ile sıkça anılan teknik adam.

    kendisini hocadan sonra düşünenler için abdullah avcı güzel bir örnek bence.

    ne yaptı apo? tek değil bir kaç kaç sezon üst üste şampiyonluğa oynattı takımını.

    nasıl bir kulüpte yaptı peki bunu? nakit sorunu olmayan, borç sorunu olmayan, ödemelerin günü gününe yattığı, ffp diye bir derdi olmayan bir şirket edasıyla yönetilen bir kulüp.

    anlık olarak aralarındaki görülen fark ne? uefa'daki başarısı. ama şunu unutmamak lazım ki apo yedek takımla çıkıyordu maçlara avrupada. iki kulvarla beraber ligin sonuna nefesimiz yetmez diye düşünüyordu. okan aksini düşünüyor olabilir ama lig sonu oluşacak tablo bize hangi bakışın sağlıklı olduğunu gösterecek.

    elbette ne olursa olsun avrupayı kenara atmaması büyük bir artıdır okan buruk için.

    neden apo üzerinden gidiyorum o da çok başarılı gözüküyordu imkanlarına bakınca tek eksiği taraftar denilerek kapağı beşiktaş'a atmak istedi ve sonuç hüsran oldu. okan'ın çok daha farklı takımlar çalıştırdığı doğru ama o da gittiği hiçbir takımda uzun vadeli tutunamamış teknik adamlık kariyerine bakıldığında.

    takımı son 2 sene üst üste şampiyon yapmış, 1.5 sezonda 4 kupa toplamış kariyerini yazmaya gerek bile olmayan fatih terim'in sadece yarım sezon formsuz geçirdiği dönemde taraftardan yediği lafları gördük, okuduk ve bizzat şahit olduk değil mi?

    okan elbette başarılı olabilir galatasaray'da. ama bunun için süreye ihtiyaç duyacağı tartışmasız bir gerçek. esas mesele biz ona bu süreyi tanıyabilir miyiz?

    cevap elbette hayır.

    ama tabi ki eninde sonunda çok büyük bir düşüş yaşamazsa kariyerinde kendisini galatasaray'ın başında göreceğiz gibi. umarım bu fatih hocamız kendi isteğiyle görevi bıraktığı gün gerçekleşir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın