resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 10440
    ilk geldiği günü hatırlıyorum. lorik canayı severdim onun karşılığında geldiği için biraz antipati besledim musleraya. sezon başında elinden kaçırdığı topta gol yemiştik elleri küçük olduğu için topu kavrayamıyor falan yazıldı.

    zaten iyi bir çizgi kalecisiydi. çeviklik özelliğini çok iyi kullanıyordu. ama muslera burada öyle bir seviyeye çıkardı ki kendini. ilk geldiği zamanlar pozisyon almayı bu kadar iyi bilmiyordu. şuan mükemmel pozisyon alıyor. topu tutmak yerine topu çelmeyi tercih ediyordu ki bazen havuza sektiriyordu topu, şuan ellerinin arasında eriyor top. yan toplarda vasattı çok gelişme kat etti. bundan 3 sene öncesine kadar her maç bir tane kısa düşen topu olurdu şimdi bayağı bayağı iyi sokuyor topu oyuna.
    çıtayı öyle yükseltti ki ondan sonra daha iyi bir kaleci izleyebilecek miyiz acaba ligde? bırak ligi şuan dünyada kaleci olarak nerede hangi klasmanda? ben elit seviye kaleci olduğunu dünyanın en iyi 5-6 aktif kalecisinden biri olduğunu düşünüyorum gerçekten. saha içinde ve dışında o kadar olumlu karakter ki. kimlerle ne stoper tandemleri, ne beklerle oynadı bir kez olumsuz bir tavrını görmedik.

    genelde iyi kalecileri jenerik görüntülerle hatırlarız. taffarelin henry nin kafasını çıkarması mondragon un efsane bir liverpool maçı vardı mesela ilk aklıma gelen. muslerada bu sayı o kadar fazla ki gözünün önünden film şeridi gibi geçiyor. çok iz bıraktı üzerimizde. messiyi izlerken ah be messi dersin kıskanırsın, yanındakine galatasarayda olsa nasıl olur bi düşünsene diye farazi düşüncelere dalarsın ya. muslera rakip takımlar tarafından kıskanılan, hayal kurduran o futbolculardan.

    maç alan kaleci diye bir şey var. muslera onun şampiyonluk alan versiyonlarından. hamza hamzaoğlu ile şampiyon olduğumuz sene son periyotta arka arkaya 9-10 maç dünya futbol tarihinin en özel kaleci performans serilerinden birini gösterdi. bu sene şampiyon olursak onun adına unutamayacağımız bir sene daha olacak.

    yeri o kadar ayrı ki şuan aktif olduğu için konumlandıramıyoruz belki bir yere. bana göre galatasaraya gelmiş geçmiş en özel yabancı oyuncu. futbolda romantizmden haz etmem ama musleraya karşı duyduğum sevgi, sahiplenme tarif edilemez.

    bu kadar da kusursuz olma be adam, yapma. olan var olmayan var. iyi ki seni izleyebildi bu gözler kaptan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın