• 1034
    daha maç başlarken saçma sapan görüntülere denk geldik.

    mesela futbolcular ırkçılığa karşı pankart taşırken tribünlerde "seni de seni seveni de sevmiyoruz." pankartı açıldı.
    istiklal marşı okunurken bir fb formalı çocuk eliyle 6 işareti yaptı.
    tribünler küfür kıymet. skorda da öne geçince sahaya atılanlar. onu da geçtim tribünler imana gelip "allahu ekber" demeye başladı.

    bu maçla ilgili önemli bir konuyu daha atlıyoruz aslında. kadıköy'de fb'yi yendik ve daha da farklı kazanabilirdik. burada önemli olan bu maçta geriye düşmemize rağmen kazanmamız. bu çok önemliydi. maçın gerçekten güzel bir hikayesi oldu.

    dikkat ettiyseniz fb'li oyuncular 1-0 öne geçtikten sonra itirazlarla maçı soğutup zaman yemeye çalıştı. maç berabere geldiğinde zaman yeme çabalarından vazgeçtiler.

    serdar aziz ise bizi eksik bırakmak için baya baya maymunlaştı. bir ara falcao'nun ufacık dokunuşuna bile vurdu taklidi yapıp karnını tutarak yere yattı. ceza alanı içerisinde kendisini bırakacak yer aradı durdu.

    yalnız maçta bir yer beni çok rahatsız etti. fb'li oyuncu sakatlandı diye hakem top bizdeyken maçı durdurdu ama tedavisinin ardından topu bize vermesi gerekirken fb'li oyunculara verdi. faul kullanılmadı hakem atışıyla başlandı. beşiktaş mantığına göre bu bir kural hatası. ancak biz kazandığımız için sorun olmayacaktır.

    donk'a ayrıca bir not düşmek istiyorum. bu adam futbolu bıraksa da kulübemizde yer almalı bence. sakinliği rakiplerin sinirini bozuyor ve gücü rakibi ürkütüyor. bir pozisyon oldu ceza alanımızda serdar aziz attı kendini ve penaltı istedi ve bir oyuncumuzla tartışıyordu. donk'un tek bir şey yapması yetti: serdar'ın önüne geçip öylece durmak.* serdar ne arkasını görebildi donk'un ne de ilerleyebildi. muhatabıyla bağlantıyı kopardı. mecburen sakinleşti. çok güldüm o sahnede.
    donk'un diğer tartışmalarda da takım arkadaşlarını kolayca tutup uzaklaştırması efsaneydi.

    edit: donk'un attığı golde herkes bir şey atlıyor. top havada gelirken fb'li oyuncu (hasan ali kaldırım'dı sanırım) feghouli'yi kargo paketi gibi sarmıştı. donk topu kaleye soktu hala feghouli'yi tutuyordu fb'li oyuncu. gol olmasaydı penaltılık bir hareketti bence. ama hakemler çalar mıydı?

    edit2: allahu ekber diyen taraftar bizimkilermiş.*
    (bkz: #2873371)
App Store'dan indirin Google Play'den alın