• 363
    lemina’nin yoklugunda savunma onunde muhtemelen seri oynayacak. yani dribbling’le baski kirma ozelligi sifira yakin bir oyuncu. ersun yanal’in da bunu tahmin etmiyor olma olasiligi yok. mac planini biz topla cikmaya calisirken sok presler uzerine kuracak. savunmadan topla cikmamizi saglayacak tek oyuncu mariano. ersun yanal’in onun karsisina cigerci’yi koyacagina adim gibi eminim. fenerbahce’nin topa sahip olarak hukmettigi bir oyun ihtimali yok. once bizi karsilayacaklar.

    yanal’in mac plani su olacaktir:
    1) tolga cigerci’yle mariano’yu boğ.
    2) seri’ye kruse ve vedat’la sok pres yap.
    3) set oyununda turuc’un ters kanattan kaleye donen ortalariyla gol ara.

    bu bir satranc. elbette psikolojik tarafi yogun bir maca cikiyoruz ama manevi ustunlugu vermessek biliyoruz ki topla arasi iyi olmayan fenerbahce taraftarinin onunde bu sinavi gecemez.

    derbinin sifreleri:
    1) egonu bir kenara birak, topu fener’e ver!
    bence en onemli kisim. erken bir gol yemedigimiz her senaryoda kazanmak zorunda olan fenerbahce, yetersiz ayaklariyla ustumuze gelmeye calisacak. gidisati tahmin etmek cok zor degil.
    2) vedat’in hava topu hakimiyetini ve deniz’in kesmelerini dusunup mutlaka onlem alinmali. omer mutlaka deniz’i pasifize etmeli. mac planinda kesinlikle kolay gol olacak yanal’in. geri dusmedigimiz her saniye cok kiymetli. nagotomo’nun defansif eksikligini en cok hissedecegimiz mac bana kalirsa. ters ayakli bir sag acigin karsisina ters ayakli linnes’i koymak ve yardim getirmek makul gorunuyor.
    3) mariano’ya feg uzerinden yardim getir. gerekirse feg’i ortalama pozisyonu sag ic olacak sekilde konumlandir. mariano’ya ozgurluk alani yaratamadigimiz her senaryoda defanstan cikarken top kaybediyoruz.

    topu ve egonu birak. ayaklarina dolassin. kazanmak zorunda olan kapasitesiz bir takim var karsinda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın