• 263
    fenerbahçe'nin uzun yıllardır bir numaralı sezon hedefi olan etkinlik. birçokları gibi ben galatasarayımızın bir öğrenilmiş çaresizliğe veya herhangi bir psikolojik dezavantaja sahip olduğunu düşünmüyorum. aksine olaya diğer taraftan baktığımızda sonucun daha mantıklı geldiğini düşünüyorum.

    biz kurulduğumuz günden beri tüm yaptıklarımızla, kazandığımız kupalar, ligler avrupa kupalarındaki başarılarla kendi "kazanan" genetiğimizi oluşturduk. özellikle 2000 ve sonrası kazandığımız olağanüstü başarılardan dolayı tamamen bir "kazanan" mentalitesi oturttuğumuzu düşünüyorum. tek bir maçtaki başarının bir şey ifade etmediği, bir turnuva varsa eğer ne yapıp ne edip o platformda başarılı veya kazanan olmanın hedeflendiği bir dna yarattık. bazen kötü başlangıçlar yapsak da, gerilerden gelsek de bir şekilde yarışın içine girdiğimiz anda çoğu zaman eninde sonunda ipi göğüslememiz bunun en güzel ispatı.

    buna karşılık suyun öbür tarafında ne var derseniz aynı bizim yarattığımız bu kültürün, bu dna'nın tek bir maça odaklanmış, küçük bir pencereden bakan kötü bir replikası. bu maçı almak onlar için o kadar önemli ki alamadıklarında ellerinde tüm sezon sonunda kayda değer bir şey kalmıyor. ne yapıp ne edip bir şekilde bu maçı kazanmaya odaklanıyorlar ve bence başarılı oluyor. iyi de oynasak kötü de oynasak karşı taraf doğal olarak bu maçı kazanmaya bizden çok daha fazla odaklanmış olarak çıkıyor. bence esas farklılık bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın