• 260
    günlerdir her birimiz kafamızda oynuyoruz bu maçı, benim de kendime göre bu maça dair bir senaryom var. tabii ilk olarak en olası ihtimale göre saracchi'nin sahada olacağı lemina'nın ise sakatlıktan dönemediği bir senaryo öngördüğümü belirtmem gerek.
    özellikle lemina'da sahada yokken sert ve fiziki mücadeleye bağlı oynayan fenerbahçe orta sahasına karşı benim beklentim seri'nin kenarda tutulması, belhanda tam bir gamsız ancak burada iş hocaya düşüyor. sezonun kalanında isterse yatsın kalkmasın ama bu maçta belhanda bizim için şart oğlu şart gibi duruyor.

    muslera
    mariano-donk-marcao-saracchi
    belhanda-ömer
    feghouli-emre-onyekuru
    adem

    şeklinde bir dizilişle sahaya çıkmamızın daha iyi olacağını düşünüyorum. oyuncu oyuncu sebeplerine gelirsek.

    muslera: zaten takımda gözü kapalı yazılan ilk adam, kaptan, abi, evlat, kardeş. özetle takımın her şeyi.

    mariano: özellikle sezonun ilk yarısında rezalet bir futbol oynamış olsa da ikinci yarı daha derli toplu göründü, 10 gündür maç yapmamış ve dinlenmiş olması bizim için kıymetli rakibin sol bekinin olmayışı ve kanat oyuncularının da verimsiz olmasını avantaj çevirebilir.

    donk-marcao: özellikle ikili olarak yazdım çünkü luyindama'nın yokluğunda çok ciddi sıkıntılar yaşayabileceğimizi düşünürken zamanla standart bir uyumu yakaladılar ve 3-4 maçtır gayette iyi götürüyorlar, sertlik ayarları gayet iyi. sadece bazen düşüncesizce hamleler yapıyor olmaları risk teşkil ediyor, daha iyi bir seçeneğimiz yok zaten.

    saracchi: sakatlıktan dönüp sahada olması en elzem adam bana kalırsa, fb'nin bekleri ve kanat bindirmelerindeki savunma yapıları bana göre çok zayıf. gustavo gibi bir toparlayıcı da sahada yokken ciddi sıkıntılar yaşayacaklardır özellikle hızlı hücumlarda. saracchi bu profil için en iyi seçenek.

    belhanda-ömer: neden seri veya ön libero donk istemiyorsun denebilir. seri fiziken çok zayıf ve top kazanma noktasında çok etkisiz. bunun yanında donk'u ön liberoya çekmek pek tabii mantıklı geliyor olabilir ama donk'un yerine stopere ahmet çalık'ı koymak isteyen olacağını sanmam. iyi niyetli ve bazı maçlarda güzel iş çıkardı fakat burası saraçoğlu deplasmanı. belhanda geldiğinden beri bir var bir yok, şu sıralar hiç yok ama oynamayı istediğinde orta sahadaki mücadeleye dahil olması her maçta bizi öne çıkardı. hocanın burada kendisini psikolojik olarak hazır tutmasını umuyorum. ömer zaten takımın en iyilerinden, merkez orta sahada sezon başında çok sıkıntı yaşadık ve ömer denemsi olumlu olmuştu. tekrar kendini bulduğu mevkide görmek isterim, seri'nin fiziki zayıflığı ve lemina'nın yokluğu derken savunmadan top çıkarma işini layıkıyla yapabilecek tek adam.

    feghouli: inanılmaz kötü oynuyor. oynamasını istememin tek nedeni belhanda-mariano-feghouli üçgeninin bizi defalarca kurtarmış olması ve yorgun olmayan bir mariano'nun varlığı. o risk alınır.

    emre akbaba: sezonun ikinci yarısından beri her maç fiziken daha yukarı çıktı, bazı maçlarda bir şey yapmamış gibi görünüyor ama boş koşularıyla, rakip savunmayı şut tehdidi ile zorlamasıyla hücumda rahatlamamızın en önemli faktörü. mutlaka sahada olması gerek.

    onyekuru: 16 şubat 2020 galatasaray yeni malatyaspor maçında kendisini gayette toparlanmış buldum. son vuruşlarında geçen sezonki kadar verimli noktada değil ama bunun bir sebebi de maç eksiği, henüz tam hızına ulaşamamış hastalık sonrası fakat önemli değil. galibiyete ihtiyacı olan fenerbahçe karşısında bizim için en değerli hücum silahı olacak. geçtiğimiz hafta oynanan 15 şubat 2020 ankaragücü fenerbahçe maçında hızlı kanatların fenerbahçe savunmasını ne hallere düştüğünü gördük.

    adem büyük: beni inanılmaz şaşırttı. oynadığı her saniyenin hakkını veriyor ne kazanıyorsa bizden helali hoş olsun. adem'in yetenek ve hırs olarak kariyeri boyunca hep sivrilen bir oyuncu olduğu malum, problemi mental olarak sorunlu bir adam olmasıydı ki fatih terim bunu halletmişe benziyor. bu maçta benim için en kilit, en olmazsa olmaz adam. falcao büyük kalite ama adem hem formunun hem de hırsının ödülünü almalı. fb savunmasının türlü pislikler yapıp zorlayacağı malum, kendisini iyi motive edip provokasyonlara kapılmadan savaşmalı. ki sert savunmalara karşı hiç çekinmeden savaşabilen bir yapısı da var. o gol senden gelecek buna inanıyorum.

    bunların yanı sıra yedek kulübemizde falcao, seri, linnes (olurlarsa lemina-andone) gibi hamle şanslarımızın olması inanılmaz kıymetli. sakin kalıp, saldırmadan, kazanmak zorunda olanın fenerbahçe olduğu bilinciyle oynamalıyız. bu pek tabii defansa çekilip beklemek değil, kontrollü bir şekilde topu rakibe vermemiz lazım. fenerbahçe hızlı çıkan takımlar karşısında dağılıyor. haydi hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın