• 18
    fenerbahce'lilerde daha cok rastladigimiz duygudur.
    tabi ki her galatasarayli fenerbahce'yi kadikoy'de yenmek, kac senelik seriyi bitirmek ister. ancak teknik olarak ankaragucu'nu, malatya'yi yenip aldigin uc puanla bu derbiden aldigin uc puanin her hangi bir farki yoktur.

    gecen gun nebil evren, ali ece ile olan programinda cok dogru bir sey soyledi. bu iki takim ligde yilda iki kez degil, derbi oncesindeki ve derbi sonrasindaki haftalar da dahil olmak uzere 6 kez karsilasirlar dedi. elimde istatistiki veri yok, ama eminim ki galatasaray, fenerbahce derbilerinde ne kadar son 15-20 yilda cogu kez basi onde ayrilmissa da, derbinin etkilerinin yasandigi bir onceki ve bir sonraki haftalar da hesaba katildiginda fenerbahce'den karli cikmistir.

    derbiye ve sadece derbiye konsantre fenerbahce'nin en cok puan kaybi yasadigi hafta sanirim galatasaray maci sonrasidir. fenerbahce bu hafta ankaragucu'ne kaybetti, galatasaray'i yenip sonraki hafta antalya'ya kaybederse, derbi galibiyetinin sampiyonluk acisindan bir faydasi olmayacak. ancak fenerbahcelilerin cogunun bunu kabul edeceginden eminim.

    bizler icin ise durum farkli. fenerbahce'yi yenip sonraki hafta rehavetle gencler'e sonra da sivas'a yenilip ligden kopacagiz dense, pek cogumuz kabul etmez. sampiyonluktur onemli olan. sampiyonluk ise matematiktir, butun uc puanlar ayni etkidedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın