• 24118
    tum hatalara ve kotu performanslara ragmen cok daha rahat verebilecegi sampiyonluk yarisini, yasadigi inanilmaz sakatliklar sebebiyle zar zor verebilen takim. falcao'nun tendon sakatligi tum sezon boyunca yararli olmasini engelledi. yedek santrfor andone'nin baglari koptu. stoper rotasyonu zaten darken luyindama'nin baglari koptu. buna ek olarak lemina'nin adele sakatliklari sezon boyunca yasandi. devre arasi alinan oyunculardan onyekuru sitmaya yakalandi, saracchi ceken adelesi yuzunden hala 11'e yerlesemedi. ustune bir de belhanda'nin cenesi kirildi, sener'in sakatliklari, emre akbaba'nin gecen seneki korkunc sakatligi...

    buna ek olarak oyuncularin genel fiziksel kapasitesiyle ilgili soylenecekler var. sakatligi olmayan, form tutmus bir oyuncu icin dusunuldugunde, fiziksel kapasitenin uc boyutu var: guc, hiz, ve ceviklik. galatasaray takiminda bu ucunu de yeterli seviyenin uzerinde saglayan, "tamam bu adam futbolcu" denen oyuncu sayisi malesef cok az. su anki ilk 11'deki emre akbaba, feghouli, seri, mariano gibi oyuncular ikili mucadele kazanma kapasitesi olmayan, ne guclu, ne hizli, ne de cevik oyuncular. diger yandan donk yavas, omer gucsuz oyuncu. illa ki tum oyuncularin bu uc ozelligi de saglamasi gerekmiyor, ancak galatasaray'daki fiziksel acidan yetersiz oyuncu fazlaligi hem takimi belli oyun stillerine zorluyor, hem de yuku 1-2 oyuncunun uzerine yikiyor.

    bunun uzerine bir de fizik kondusyon meselesi var... bunun icin kullanilabilecek bir kanit ligde yenilen gollerin dakikalara gore dagilimi. galatasaray 21 gol yemis bu sezon- bu gollerin 14'u 60inci dakikadan sonra yenmis. daha ilginci 90+ uzatmalarda yenilen 4 gol: bu istatistikte ankaragucu ve kayserispor'dan sonra ligin en kotu takimi galatasaray. sayisal kanit disinda, 60 sonrasi gollerin yenmedigi fakat sonu zar zor getirilen bir cok mac da var. denizlispor, yeni malatyaspor bunun en yeni ornekleri.

    (bkz: galatasaray futbol takımı/#2862249)'nda yazdigim beklenti, yeni malatyaspor maci sonuna kadarki fiksturde saracchi, falcao, andone, onyekuru gibi isimlerin isinip takima katilmasi gerekliligiydi. fakat bugunku resme bakinca bu oyuncularin hicbirinin hazir olmadigini goruyoruz, uzerine bir de takimin su an en formda ve en degisilmez ismi lemina fiksturun en zor kisminda kaybedildi.

    ozet? takimin fiziksel yeterliliginde bir problem var- bu cok net. galatasaray'in kadro kalitesi ligin cok uzerinde, ve sezonun kaderini bu kondusyon, sakatlik ve fizik kapasite meselesinin nasil halledilebilecegiyle alakali. sezon sonu oyuncu maaslarini sakat gecirilen sureyle birlestirince neredeyse 15 milyon euro civari bir paranin oyuncularin sakatlik donemindeki maaslarina verildigini gormek mumkun. buna kacan sampiyonlar ligini de eklersek ortaya cikan bilanco bu meselenin aslinda ne kadar onemli oldugunu daha net bicimde ortaya koyuyor.

    hem yonetim, hem teknik ekibin onumuzdeki sezondan itibaren bu konuya cok ciddi onem gostermesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın