• 37063
    "ben genelde maç sonu beyanat vermiyorum. yenilince bazen insan üzüntüden ağır konuşabiliyor. yenince aşırı sevinçten yanlış konuşulabilir. rakibe saygı, oynanan futbola saygı açısından pek konuşmuyorum. olaylar, gerilimler içinde öyle bir yere geldi ki bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım."

    "bu bir savaş değil. rakiplerimiz bizim düşmanımız değil. fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor, eskişehirspor, kasımpaşa... hepsi bizim arkadaşımız, kardeşimiz, dayımız, eniştemiz, babamız ve annemiz. her biri farklı renklere gönül vermiş bir mozaik halindeyiz. sadece renkler bizi ayırt ediyor. biz düşman değiliz. lütfen toplumun deşarj olması gereken futbolu, söylemlerimizle nefret şarjı haline getirmeyelim. yöneticiler olarak konuştuklarımıza dikkat edelim. insanları kendi başarısızlıklarımız için sokağa dökmek gibi, bu anlama gelecek söylemlerden lütfen kaçınalım. öfkeli olabilirsiniz, öfkenizde haklı da olabilirsiniz, sizi bunları söylemeye iten haklı nedenler, hakem hataları olabilir. bu söylemleri kitlesel eylemler haline getirmekten kaçınalım. duygusal bir toplum yapısına sahibiz. toplumsal duygularla, sportif duyguları karıştırıp onları şiddete yönlendirmeyelim."

    "o sözleri söyleyen başkan gülüyormuş. diliyorum ki galatasaray rekabetinden başka hiçbir şey onu ağlatmasın. ben kötülük dilemem, gülmesini dilerim. dilerim ki sadece galatasaray rekabeti onu ağlatsın. hem gülüyorsunuz, tabiri caizse hem de televizyonlarda ağlıyorsunuz."

    "geçen yıl mayıs ayında rusya'daydık. maçtan bir saat önce 17 kulüp adına sadece 8 kulübün imzaladığı bir bildiri yayınladı. bu bildiriyi hazırlayanlar arasında baş aktör olan bir kişinin bugün şiddetle hakemlerden şikâyet etmesini anlayamıyorum. bu dayanılmaz, izah edilemez bir çelişki. siz hakemler de insandır, hata yapabilir dedikten sonra nasıl oldu da bir anda hakemler başka bir varlığa mı dönüştü? melek mi oldular? hepimiz ne dediğimize dikkat etmeliyiz. geçmişe bakıp ileriye dönük olumlu mesajlar vermeliyiz."

    "devletin bakanlarına, belediye reislerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, devlet bankalarına çatacaksınız, sonra da devlet babaya teşekkür edeceksiniz. devlet, babadır. siz saldırıp tahkir edeceksiniz, sonra da babaya teşekkür edeceksiniz. neden böyle bir yol izleniyor?"

    "kazanabiliriz, kaybedebiliriz. kaç yıldır kazanamıyoruz. yine kazanamayabiliriz. ben oraya kazanmaya gidiyorum. dostça, eşit adil bir hakem yönetimiyle, mümkün olan en az hakem hatasının olduğu bir maç diliyorum. bizim lehimize de olsa hakem hatası istemiyoruz. biz orada yenebiliriz de. 6-0 yenildik. tv programı yaptılar. o sezon beşiktaş şampiyon olmuş, onları da kutluyorum. bu büyük hata için ilahi adalet divanına gitmem gerekmiyor."

    "tff hepimizin federasyonu. biz onu bitirerek bir yere varmayız. biz galatasaray spor kulübü olarak kuralların uygulanması doğrultusunda soru sorduk. dedik ki siz hangi maddeye göre bir takımımıza limit artırımı verdiniz? 4 maddenin hiçbirine uymuyor. biz bunu söyledik. hala da yanıt alamadık. hangi maddeye dayanarak limit artırımı yaptınız? bu kadar. bundan basit bir soru yok."

    "herkesin yaralı olduğu yerde, genel bir konsensüsten bahsetmek çok zor; ama aklı selim, sağduyu, hoşgörü ve sporun kardeşlik içinde yapılması adına mutlaka o birliğin tesis edileceğine inanıyorum. 18 değil 1 şampiyon çıkar. bugün 7 takım şampiyonluk potasında. bu çok güzel, müthiş bir mücadele. bundan keyif almamız gerek. yeter ki eşit ve adil bir yarış olsun. sadece kendimiz için değil, başkaları için de adalet istemeliyiz."

    "kayyım tehlikesi var. 100 yıllık tarih için ben ilk defa duydum... kayyıma neden gidersiniz? mali ve idari açıdan iflas edersiniz. bunun için kayyım istersiniz. bu durumda zaten mahkemeler otomatik olarak kayyım atar. ben ilk defa bir kulüpte seçime gidilmesi için kayyım atanmasını istendiğini gördüm. buna çok üzülüyorum. böyle bir talep galatasaray'ı sadece kaosa götürür. buna cevap verirken kelimeleri seçemiyorum. böyle bir talepten utanıyoruz. bizden, ifadelerimizden, aksanımızdan hoşlanmayabilirsiniz ana son iki senedeki mali ve sportif anlamda başarılardan sonra kayyım istemeyi ben iyi niyetle açıklayamam."

    "ben bütün rakiplerimize saygı duyuyorum, onları alkışlıyorum. küme düşme noktasında olanlar bile büyük bir mücadele veriyor. hocamızın da geçen sene ifade ettiği gibi son düdük, son dakikaya kadar mücadele bitmez. galatasaray bu mücadelenin merkezindedir. bütün takımlara saygı duyuyorum. hak edenin kazanmasını, hak edenin de galatasaray olmasını diliyorum."

    "ben her zaman her yerde varım. diğer başkanları ikna etsinler. tv'ye çok çıkmayı seviyor. neredeyse bazı başkanlar çıkıp haber bültenlerini sunacaklar. elinizden ekmek gidebilir, dikkatli olun"

    mustafa cengiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın