• 6202
    taraftarının yönetim ve teknik adam bazında desteğini alırsa geleceği çok parlak görünüyor gözüme. ne bu 358 tayfasına, ne siyasi çekişmelere, ne satılmış medyaya, ne ali koç avanesine, ne elitist kafalara, ne arda tiplemelerine, ne de fatih terim düşmanlarına prim verilmemeli.

    bu dönem düzlüğe çıkmak için çok büyük fırsat var elimizde. şampiyon olsak da var olmasak da.

    neden?

    çünkü ffp. çok zarar görüyoruz gibi görünüyor ancak, bu ffp olayı bitene kadar çok büyük rakamlar harcamıyoruz transfer için, bu bir avantaj. eski dönemlerdeki gibi çöp adamlara onlarca milyon euro bağlamıyoruz. üstüne üstlük sözleşmeleri de normalleştirmeye başlıyoruz, türk oyunculara tl sözleşmeler yapıyoruz falan.

    bu süreci türkiye'de bizim kadar iyi yöneten kulüp yok. herkes günü kurtarma peşinde.

    şimdi mustafa başkan gitse başka biri gelse yine büyük maddi yüklerin altına gireceğiz.

    ama işin tek tarafı bu değil.

    şimdi fatih terim gitse başka teknik adam gelse bu dengeli ortam yine bozulacak. bu kez gelecek teknik adamın bu kadrolarla ve bu futbol ortamında başarılı olması çok zor, tek konu da bu değil zaten. fatih terim başarısız olsa dahi paratoner görevi görmesi çok önemli.

    paratoner görevi şu demek, fatih terim başarısız olursa başarısız olan fatih terim oluyor. çünkü tanıyoruz, biliyoruz, giderse de, kalırsa da. ama başka teknik adam başarısız olduğunda tek başarısız olan o teknik adam olmayacak. o gittikten sonra o teknik adamı getiren, onun istediği transferleri yapan yahut yapmayan başkan da başarısız olacak.

    transfer başarısızlığında, kadro planlamasındaki eksiklikte yönetimi suçlayan çok çok büyük bir kitle oluşacak, şu an fatih terim'in varlığı bu kitlenin eforunu fatih terim'e sarfetmesini sağlıyor.

    hoca giderse bu kez mustafa cengiz ya sürekli teknik adam falan değiştirecek, zira yapılanmaya harcayacak paramız yok, yahut da başı kesilmiş tavuk gibi saçma transferler yapmaya başlayacak. e o filmin sonu da belli.

    fakat ikisi de ffp bitene kadar ve sonrasındaki minimum bir dönem kalırsa, sonrası aydınlık. zira galatasaray hem bugün transfere harcamadığı saçma paralar sayesinde ekonomik olarak nispeten daha güçlü bir yapıda olacak, hem de tecrübe ve iyi niyet anlamında emin olduğumuz insanlarla çalışmış olacak. işte o gün, fatih terim istediği takımı kurabilir, bu takımın yeniden bir yapılanmaya girmesini sağlayabilir, geleceği kurtarma adımlarını atabilir.

    bizim rolümüz destek olmak. ikisine de. eleştirmek vesaire ayrı konu, elbette eleştirilir, eleştirilmelidir iki taraf da. fakat burada kalmalarını sağlamak, kimlere yem etmememiz gerektiğinin farkında olmak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın