• 24044
    kondisyonu güçlendiğinde ve biraz daha atletik bir yapıya büründüğünde, en azından 'kolay' görünen rakipler karşısında sorun yaşamayan takım. kasımpaşa maçı * da dahil, 5 haftadır galip geliyoruz (maşallah).

    konuyu zayıf rakiplere bağladığım yok bu arada. benim için en dikkat çeken şey, orta sahadaki herkesin ve bazen emre akbaba'nın da katılarak gerçekleştirdiği pas opsiyonu olma- boşluk gösterme sisteminin yavaş yavaş oturması. her ne kadar, kaleden pasla çıkmaya çalışarak bu kadar risk almamızdan hoşlanmıyorsam da (çünkü nerdeyse 3/10 top da kaybediyoruz ve o bölge için yüksek bir oran), bunun geçiş oyununda hücum alternatifi sunmasından keyif alıyorum açıkçası.

    ligin başında, top mesela sağdaysa oradaki iki üç kişinin paslaşmasını, uzaktaki mevkisinde durarak izleyen oyuncular yerine, topun yön değiştirmesine ve bunun çabuk gerçekleşmesine daha hazır bir takım görüntüsü veriyoruz. bu noktada da, sağdan mariano'yla (çünkü feghouli genelde içe kat etmiş oluyor) soldan da ömer bayram- saracchi ve onyekuru ile boş alanda hücum edebilmemiz kolaylaşıyor.

    emre akbaba'nın false 9 benzeri, bir çeşit false 10 icat eder gibi dolaşan oyun anlayışı da, bence, en çok ihtiyacımız olan şeyi, orta sahanın forvet bağlantısını mükemmel sağlıyor. veya mükemmel olmasa bile, yaptığı şey, bu takımın tam da ve en çok ihtiyacı olan şeydi. (ayağına taş değmesin)

    iki forveti de sakat olan bu takımın üçüncü forveti de adem büyük üstelik. asla küçümsemiyorum, ama bu sistemin şimdilik işlediğini görmek de sevindirici. en azından, gerçekten takıma benziyoruz 5 haftadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın