• 4249
    tudor dönemi galatasaray’ına fena halde benzeyen takım. bizim de o zamanlar kalite sıkıntımız vardı. pres yapmaya alışık takımımıza karşı rakipler geriye çekilip beklediğinde bu kilidi açacak oyuncumuz yoktu. soso o zamanlar bitik bir halde olduğu için kanatlarda fener’in yaptığı gibi tolga-garry ile çıkardık.

    tudor galatasaray’ı bir tık daha iyiydi bana göre çünkü biz de net bir golcü olan gomis gibi bir canavar vardı. belki vedat’ın yaptığı top tutup dağıtma işini 2/10’luk performansla bile yapamazdı fakat ceza sahası içinde topla buluştuğunda o topu kaleye sokardı.

    bu tür takımların kilitli takımlara karşı ilacı iki faktör oluyor genelde.

    1) oyunu kanatlara doğru bir şekilde açabilmek.

    2) ileri uçta görev alan kanat oyuncularının dar alanda da iş yapabilmesi.

    fener oyunu kanatlara iyi bir şekilde açıyor özellikle bekleri gününde olduklarında orta sahadan ve hücum hattından gelen half-space koşularını çok iyi görüp topu defans arasına oynayabiliyorlar. bunun dezavantajı ise isla ve dirar git-gel yapacak tempolu oyuncular olmadıkları için 3-4 pasla hücuma takıma çıkabilen takımlara karşı fener kanatları bomboş oluyor.

    ikinci faktör olan dar alanda iş yapma yeteneği ise yok denecek kadar az. bu aynı zamanda bizim takımın da sorunu. dar alanda fark yaratabilecek, kilidi açabilecek oyuncu sayısı çok az her iki takımın da. bu nedenle takımımızda bunu yapabilecek tek oyuncu olan feghouli’nin form tutmasını bekliyoruz aylardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın