• 49
    simdi besiktas'li eleman topa vurmus, top havalanmis, diger tarafta goztepe'li bir baska elemana gelmis. bu arada yerde yatan besiktas'li bir oyuncu var, hakem de sakatlik sebebiyle oyunu durdurmak istemis. bunu da tam top havadayken, yani goztepe'li topa degmeden yapmis. ancak gorebildigim kadariyla duduk sesi top goztepeli oyuncuya gelmek uzereyken ama goztepeli henuz dokunmamisken duyuluyor.

    simdi kitaba gore bu bir kural hatasi. zira kural, oyun topa en son dokunan takim tarafindan en son dokunulan yerde baslar gibi bir sey diyor. bu durumda besiktas ceza sahasi civarlarinda besiktas tarafindan baslamaliydi. buraya kadar sorun yok.

    ancak hakemin olayi nasil anlatacagi da onem kazaniyor. hakem derse ki ben duduk caldigimda goztepeli elemani dokunmus olarak gordum diye o zaman olay hakem hatasina donusur tekrar mekrar olmaz. genelde bu tip durumlarda hakemlerin olayi kurtarmak icin bu tip kivirmalara girmesi beklenebilir, hatta gercekten boyle de olmus olabilir.

    ikinci konu, kural hatasi olsa da skora etki edip etmemesi. bununla ilgili sanirim federasyonun kendi kurallari onem kazaniyor, zira ifab'in kural kitabi boyle bir seyi duzenlemiyor. diyelim ki sadece maca etki eden kural hatalari tekrar gerektirir. bu durumda karar verici merci kimse tekrar karari cikarmayacagini dusunuyorum. ote yandan tekrar karari hem daha cok tartisma getirir, hem de en basta fenerbahce olmak uzere daha cok takimi karsisinda bulur. ne yazik ki sistem boyle isliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın