• 768
    çocukluğumda basketbola fazla bir ilgim yoktu. taki birgün kuzenim bana 10 yaş hediyesi olarak kutusunda nba 98 oyununu alana kadar. sabah 3 e kadar yaz tatillerinde uzayan bilgisayar oyunu maratonlarında fifanın yerini yavaş yavaş nba almaya başlamıştı. kuzenim oyunu o kadar iyi oynuyorduki ben bir türlü maç kazanamıyordum. taki lakers ı seçene kadar. kobe ile bir maçta tam 27 üçlük atmıştım. işte o gün bu adam benim efsanem olmuştu.

    basketbol deyince en sevdiğim 5 oyuncuyu sayacak olursam kobe en tepededir sonrasında shaq, jordan, garnett ve iverson gelir. ne mutlu ki karakterli ve iyi oyuncular hep bizim çocukluk dönemimize isabet etmiş. 2002 yılının sonunda geçte olsa basketbol kariyerime başladığımda her attığım baskette onun adını söyler her maçı olduğu gece alarmı kurar onun için uyanırdım. yaşlandıkça üzülür ve kariyeri bittiğinde bir daha böyle bir efsaneyi parkede izleyemeyecek olmaktan dolayı kahrolurdum.

    bizlere basketbolu sevdirmiş adam maalesef hayatını kaybetti. iiyi basketbol için gecesini gündüze katmış ve para için değil basketbolu sevdiği için oynamış olan bu adam artık yok. hayatının 2. döneminin başında, çocuklarına ve kendine daha fazla zaman ayıracağı daha uzun yıllar vardı önünde. ama olmadı. güle güle basketbolun en büyük efsanesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın