• 23954
    öncelikle sezon planlamasından başlamak istiyorum.

    sezona başlarken yaptığımız transferler ve istatistiklerini yazalım.

    christian luyindama. bonservisi alındı. 15 maç. (sakatlık sebebiyle sezonu kapattığı söyleniyor)
    jean michaël seri. kiralık. 20 maç 1 gol 3 asist (formunu yeni buluyor.)
    steven nzonzi. kiralık. 15 maç 1 asist. (kadro dışı)
    mario lemina. kiralık. 18 maç 1 gol (bizi toplayan adam kendisi şu an)
    florin andone. kiralık. 9 maç 2 gol. (sakatlık sebebiyle uzun zamandır yok) 25.01.2019 günü kondisyon idmanlarına başladı.
    emre mor. kiralık 17 maç. ( kendisi bal yapamayan arı misali)
    valentine ozornwafor. bizde maça çıkmadı.
    okan kocuk. 4 maç. yediği gol 5.
    taylan antalyalı. 10 maç 1 gol 2 asist (tam yarım sezon bu çocuğun oynamasını bekledik. boşa hemde. belhanda, selçuk gibi isimlerden sıra gelmedi maalesef.)
    falcao. 14 maç 5 gol. ( büyük heyecanla beklediğimiz el tigre. sakatlıklardan başı kurtulmadı maalesef. gücünü toplaması belki önümüzdeki sezonu bulacak.)
    ryan babel 19 maç. 5 gol 1 asist. (poposunu dayamasından ben yorulmuştum. kiralık olarak ajax'ta. güzel bir şekilde maaş-bedel hamlesiyle artı bakiye kazandık.
    şener özbayraklı 7 maç (yedek olarak aldık. yedek olarak duruyor.)
    adem büyük 21 maç 3 gol. (ben çabası ve hırsı için teşekkür ediyorum.
    jimmy durmaz 10 maç (ben kendisinin kaybolduğunu düşünüyorum. oysa kampın yıldızıydı.)

    ve ara transfer döneminde, onyekuru, saracchi ve sekidika alındı.

    toplam 17 transfer yapıldı.
    ilk 11 için; seri, nzonzi, lemina, falcao, babel, onyekuru, saracchi
    yedek vb; andone, emre mor, okan, taylan, şener, adem, jimmy, sekidika

    toplam kadro değeri 115,75 milyon euro ve takım şampiyonluktan çok uzak.

    belhanda; yazın satılabilirdi ama terim izin vermdi. gamsız, yeteneksiz kötü niyetli bir insan. taraftara küfür etti ancak hocam bir kaç hafta sonra kadroya aldı. bir de üstüne taraftar, seyirci oldu.
    feghouli; yazın turnuva var diye diye herkes iyi niyetli baktı. sezonun ortasına geldik. ben ümidi kestim.
    mariano; eyt'li abimiz için linnes'i liste dışı bıraktık.
    selçuk inan; yorumsuz.

    senenin ilk devresi için şey söyleyebiliriz,
    1) bu takım yazın ne kondisyon ne de taktik çalışmış. 29 maçın 1 tanesi bile rakibi boğarak, temiz oyunla kazanılmadı. 29 maçta 10 galibiyet, 9 mağlubiyet (4 tanesi şl) 10 beraberlik alınmış zaten. şl'yi çıkaralım ayrı bir kulvar diyelim. yine 23 maçta 10g, 5m, 8b. %43 galibiyet oranı.
    kaç tane maçta son dakikalarda puan verdik. bu şansızlık değil geri çekilme ve kondisyon sorunu ile ilgili. bir durum birden fazla ise şans ile ilgisi kalmaz.

    2) sakatlıklar belkide istediğimiz oyun planını sahaya yansıtmamıza izin vermedi. emre akbaba, falcao, andone, luyindama sadece aklıma gelenler.

    3) en önemlisi yanlış kadro planlama bu kadar yaşlı oyuncu kadrosu ile yola çıkarsanız bu durumda olursunuz. futbol her yerde hızlı oynanırken biz sağa pas- sola pas yaptık. beklerimizi söylemiyorum bile. şimdi en azında daha genç ve diri kadro ile daha hızlı hücumlar izleyebiliyoruz.

    4) hocanın inadı. belhanda, feghouli, selçuk. başımıza ne kadar iş açabilirlerse açtılar. selçuk daha ilk maçta denizli'de penaltı kaçırıp takımın direncini kırdı hatta.

    gün itibariyle lider sivas ile 10 puan fark var aramızda. ve daha sivas, fenerbahçe ve başakşehir deplasmanları var. bugün fenerbahçe (bkz: 25 ocak 2020 fenerbahçe istanbul başakşehir maçı) nı tempolu ve istekli oynayarak kazandı. maalesef şampiyonluk havasına girdi. biz hala arda gelsin mi diye tartışıyoruz. gelmesin kardeşim arda. survivor'a gitsin. neymiş galatasaray'ın çocuğuymuş. ya her şeyi geçin yaptıkları, söyledikler falan. bu adam 3 yıldır 39 maça çıkmış futbol onu, o futbolu bırakmış bir adam ne katacak takıma. hocamın en gereksiz inadı maalesef bu şahıs. yükseleni beşiktaş'a gidebilir.

    maalesef bu kadar olumsuz etkenin olduğu bir senede şampiyon olacağımızı düşünmüyorum. eğer geçen seneki gibi bir anda rakipler bir bir puan kaybederse bizde kazanırsak belki ama ben kimsenin rahat maç kazanırız dediğini düşünmüyorum. inşallah ben yanılırım da yine nevizade de ''seeeen gözümün nuruuuu'' diye omuz omuza mutluluktan havaya uçarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın