• 29
    konferans finalleri maçları tamamlandı. öncelikle ilk yarısı beni zevkten dört köşe eden maçtan başlayayım. aylardır ligi beraber takip ettiğimiz arkadaşlarıma green bay packers savunmasının rush karşısında çok zayıf olduğunu söyleyip duruyordum. san francisco 49ers running back'leri green bay'in içinden geçtiler, yetmedi delik deşik ettiler. önceki turda karşılaştıkları seattle seahawks bütün running back'lerinden yoksun çıktı maça, yoksa o maç da çok farklı olabilirdi.

    49ers ise doğru yapılanmayla bir takımın nasıl çok üst düzeye çıkabildiğinin bir göstergesi gibi. ben dahil birçok kişi jimmy garoppolo'nun bu seviyelerde nasıl olacağı konusunda tereddüt yaşarken herkese "keyfinize bakın" mesajı verdi. 49ers'ın defansında çok önemli parçalar draftta 1. turdan seçildi ve sezon boyunca müthiş bir uyum içinde oynadılar. kısa vadede salary cap yüzünden bu kaliteyi tutmak tabi ki mümkün olmayacak ama bu süreçte yapılması gereken çoktan yapıldı bile.

    diğer konferans finalinde kansas city chiefs sanki kendi kendini imha etmekten zevk alır gibi yine yeniden hata üstüne hatayla 10-0 geriye düştü. yine bir geri dönüşe imza attılar ve yine rakibi nakavt edecek şekilde üst üste touchdown'lar geldi. hele patrick mahomes'un bir td'ı var ki görülmeye değerdi. tenessee titans ise kimsenin beklemediği bir başarıya imza atarak alkışı çoktan hak etmişti zaten. mahomes gerçekten çok ekstra bir yetenek ve küçük çaplı mucizeler yaratmasa bir peri masalına imza atabilirlerdi. takımın koçu mike vrabel'ı da ayrıca takdir etmek lazım zira tennessee tam kötü giderken takımın franchise quarterback'i marcus mariota'yı takımdan keserek ryan tannehill'e takımı teslim etti. üstüne son şampiyon new england ve belki de sezonun en büyük favorisi baltimore ravens'ı deplasmanda yenmek çok çok büyük bir başarı. ama 3. deplasman üstelik muazzam bir kansas city seyircisi önünde hiç kolay olmayacaktı, olmadı da.

    superbowl liv 3 şubat 2020'de sabaha karşı oynanacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın