• 23927
    2019-2020 sezonu 2. yarısına oyun anlayışında köklü bir değişiklik yaparak başlayan futbol takımı(aslında bunun sinyalleri ilk yarının son haftalarında verilmişti.)ama birçok kişi skor odaklı ve kötümser yaklaştığı için olayı yakalayamıyor veya çok üstünde durmuyor.

    savunmaya gömük bir çapa ve sağ iç sol iç 3. bölgede etkinliği olmayan 2 orta saha oyuncusu öndeki üçlüden sağda feghouli solda babel ağır, adam eksiltemeyen, koşu atmayıp ayağına top bekleyen iki hücum oyuncusuyla fazlasıyla kısır ve hiç bir şeyi beceremeyen bir görüntü veriyorduk. emre akbaba’nın dönmesiyle yan yana iki orta saha oyuncusu önlerine 9.numara/forvet arkası emre akbaba oyun şekli bir kere ceza sahasına giren oyuncu sayımızı arttırdı. düzen nizam oluştu. sağda feghouli bildiğimiz gibi ama babel yerine tempolu ve çizgiye inmeye çalışan ömer bayram sol ayaklı sol bek saracchi ile beraber sol tarafımızda da karşı taraf için daha tehditkar bir hal alacaktır. bunlar ufak tefek görünen ama komple bir takımın oyun yapısını belirleyen şeyler.

    uzun vadede kağıt üstünde fazlasıyla belki ama oyun olarak seri lemina’nın partneri olamaz bence. çünkü teknik ve pas yeteneği üst düzey olabilir ama o bölgede şampiyon olmak isteyen takımın yumuşak oynayan bir oyuncuyla başarıya ulaşması ligimiz için çok zor. taylan da yetenekli ama ikili mücadelelerde çok zayıf bir oyuncu. lemina, gustavo, abdülkadir parmak gibi dişli adamlar iş yapıyor burada. oyunu orta sahada bir ele alsak zaten topu bir şekil dolaştırırız, seri’nin inanılmaz paslarına ihtiyacımız kalmaz.

    2. sorun ise sağ kanat; linnes ile ilgili abartılı bir fetiş var, kendisi profesyonel çok iyi bir sağ/sol bek yedeği ama as sağ bekimiz asla olamayacak. şener’den bir çıkış bekliyorum yani umuyorum. mariano belhanda ile beraber bu takımda ağzıyla kuş tutsa artık iflah olmazlar onu saymıyorum. sağ hatta geri dönersek; malesef feghouli üretken olmayan oyunun ana sebeplerinden biri. kendisi emre akbaba’nın muadili çünkü. biri teraflu, biri aferin. sağ kanat istese de olamıyor. sağ çizgiden gelemiyoruz üretemiyoruz. keşke emre mor 2. yarı hepimizi şaşırtsa veya jesse uçup kaçsa ama düşük ihitmal olarak görünüyor şu an için.

    ciddi bir atılım yaptık oyun anlamında; umarım rutine biner çünkü fatih terim kazanan takımı bozmaz. gelenler gidenler olacaktır 4-1–4-1 değil de 4-2–3-1’e göre takımın oluşturulmasını umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın