• 23913
    sorunları çok net. bunları düzeltmek de aslında zor değil. temel problemler şunlar:

    1) beklerin sıfıra hiç inmemesi. bu en büyük sorun. böyle olunca rakip ceza sahasına gömülüp bizi pozisyonsuz bırakıyor. ancak bu sadece beklerle çözülmez. ikinci madde burada devreye giriyor.

    2) hücum kanatlarının çizgi aksiyonuna girmemeleri. özellikle feghouli. 10 numara gibi oynuyor. çizgide bekiyle herhangi bir hızlı paslaşma ve çizgiye doğru hareketlenme yapmıyor. maç içinde 3-4 kez yapıyor yapmıyor bunu. yaptığı zamanların çoğunda da gol buluyoruz. buna en güzel yakın örnek 15 ocak 2020 çaykur rizespor galatasaray maçında bulduğumuz goldür. bu tür aksiyonlara daha fazla girilmeli. ancak bu da sadece kanatlarla ilgili değil. burada da üçüncü madde devreye giriyor.

    3) orta saha oyuncularımızın çok statik ve birbirlerine yakın oynamaları. takımın topla ve topsuz en hareketli oyuncusu lemina'yı stoperlerin arasına hapsedince orta saha iyice al gülüm ver gülüm oluyor. topla savunmadan çıkması gereken stoperlerdir. ancak topla stoperler çıktığında bile orta saha oyuncularımız ya onlarla aynı hizada ya da daha geride konumlanıyorlar. bu aşırı tedbir anlayışı bizim tüm hücum aksiyonlarımızı olumsuz etkiliyor. bütün takımı geri çekiyor. burada çözüm lemina'nın yanına 1 lemina daha bulup bu oyuncuları sürekli stoperlerin arasına mahkum etmemek. böylece hem bekleri daha ileri itebiliriz, hem kanatlar daha fazla çizgiye gidebilir hem de rakibi geri itebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın