resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 2273
    13 ocak 2020 tarihli galatasaray başkanı mustafa cengiz'in ve trabzonspor kulübünün açıklamalarıyla şamar oğlanına dönen sarı saçsız, mavi gözlü fenerbahçe başkanı.

    koç'un 12 ocak 2020 açıklamaları üzerine yapılan "soyadı gücü ile yapılabilecek açıklama" ve "atatürk çizgisinden çıkmamaları" yorumlarına katılmıyorum. siyasi olaylarla olan alakam; akıl yetisiyle gördüğünü anlama ve yorumlama kısmından ibaret. apolitik ile politik olmanın arasında, apolitikliğe daha yakın bir konumdayım. kokuşmuş günümüz siyasetine ilgi duymamakla haklı bile görüyorum kendimi. gelelim ali koç hakkında katılmadığım yorumlara... kendisi bana göre muhalif olarak adlandırılamayacak kadar mevcut iktidar ile yakın durumda. fenerbahçe divan kurulu üyesi olmaya hak kazanan cumhurbaşkanı erdoğan'ın, kurul üyeliğinin gerçekleştirildiği gün yapılan törenden bile bu anlaşılıyor zaten. atatürk çizgisinde olmadığını kör göze parmak sokar derecede aleni gösteren mevcut hükûmet ile olan yakınlıkları; soyadı çıkarlarını, atatürk çizgisinden önde tuttuklarının göstergesidir ve bana göre samimi değildir.

    elbette basın toplantısında sarf ettiği sözlerin arkasında soyadının vermiş olduğu güç de var lakin; en az ailesi kadar güçlü olan iktidar ile yakınlığının yarattığı danışıklı dövüş ortamında, siyaseti de işin içine katarak söylediklerinin arkasında duramayacağını, illaki geri adım atacağını kendisi bizlerin bildiğinden daha iyi biliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın