• 535
    yine el değiştireceğiyle ilgili ortalıkta envai çeşit rivayetin dolaştığı kulüp.

    bu seferki iddiaya göre kulübe talip olan kişi bernard arnault. hani şu christian dior, louis vuitton, givenchy, bulgari, hublot, tag heuer, dom perignon gibi 70 küsur lüks markanın sahibi olan; bill gates ve jeff bezos'tan sonra dünyanın en zengin 3. kişisi olarak gösterilen herif. aslında bu iddia taa yazdan beri söylenegeliyordu ama bu sefer iş daha da dallanıp budaklanmış çünkü zlatan'ın sırf bu satın alımdan haberdar olduğu için milan'ı tercih ettiği hatta teknik direktörlüğe de allegri'nin getirileceği konuşuluyor.

    bunlar iyi hoş iddialar ama bernard arnault daha bir iki sene önce fransa'daki yüksek vergilerden yırtmak amacıyla belçika vatandaşlığına geçiş başvurusu yapmamış mıydı? böyle vatana millete faydası olmayan bir çaşıtın milan'a mı koltuk çıkması bekleniyor? güldürmeyin milanlıları kardeşim.

    öte yandan bu muhabbetin yüksek sesle konuşulmaya başlamasından sonra giorgio armani ağabeyimiz bir açıklama yapmış corriere della sera'ya: "bizim gibi doğma büyüme milanlılar dururken elin fransızına bok yemek düşer..." diyerek milan'a talip olduğunu belirtmiş. iyi de şöyle bir sorun var; armani'nin serveti arnault'unkinin yanında devede kulak kalıyor. birinin sadece 7 milyar avrocuğu varken ötekinin 108 milyar avrosu var.

    neyse, bunlar gerçek olamayacak kadar güzel iddialar bence. aklıma da şu iki üç sene önceki çinli konsorsiyum muhabbetini getirdi. o zaman da göya alibaba'nın falan sahibi olan herifin başı çektiği bir ekip trilyon dolarlık bir konsorsiyumla milan'ı ihya edecekti. sonunda ne oldu? yonghong li diye bir tane soytarı kulübü satın alıp daha ikinci üçüncü taksitte borcunu ödeyemeyip kulübü hedge fona (elliott) kaptırdı :)

    tabii o konu da biraz karmaşık. o olaylar cereyan ederken new york times'ın kol gibi uzunlukta dehşet bir makalesi yayınlamıştı. adamlar bu yonghong li neyin nesidir, kimin fesidir araştırsın diye çin'e muhabir yollamışlar. muhabir bu dallamanın sözde şirket binasını incelemeye gitmiş ama bir de bakmış ki sadece tabela asılı, içeride ne bir masa ne bir sandalye ne de insan var. kimileri şey bile dediydi, güya berlusconi kara para aklamak için bu çinlilerle iş birliği yapmışmış... perde arkasında o varmış... yav kardeşim, o adam hiç öyle şey yapar mı? günahını alıyorsunuz silviocuğumun.

    şimdi ister misin yok christian dior yok armani derken koca milan'ı bizim seher yıldızı külotları teks. san. ve tic. aş. satın alsın? ben beklerim valla.

    https://gss.gs/6Dt.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın