• 225
    tabi ki transfer yaparak her şeyi çözemezsiniz. hatta kış transfer döneminde takımı yenilemek oldukça da risklidir fakat çok da bi çaremiz kalmadı nihayetinde. varsın riskli olsun en kötü bu sezonu kaybeder önümüzdeki transfer sezonunu minimum baş ağrısı ile geçiririz.

    peki yapabileceğimiz nedir?

    öncelikle takımdaki kambur sayısı 1 2 değil. tam 7 adet 33 yaşında futbolcuyla(muslera donk mariano nagatomo selçuk babel falcao) ligde bir deplasman maçına çıktık. kalan futbolcularımızın ikisi de (belhanda ve feghouli) 30 yaşındaydı. günümüz futbolunda bu gibi bir durumda çok da şansınız olmuyor tabii. bu arkadaşlardan muslera ve falcao hariç herhangi biriyle yol ayırmakta sakınca görmüyorum ben.zaten her birine de yüksek maaşlar ödüyoruz. ama kışın ama yazın kurtulmamız lazım. artık cebimize ne kadar girerse kazançtır diyeceğiz maalesef.

    diyelim ki bu arkadaşlara teşekkür edip yolları ayırdık kadromuza ne tür oyuncular katmalıyız?
    günümüz futbolunda üst düzey takımların kadrolarına bakıldığında ilk fiziksel kalite göze çarpıyor. artık bekine yardım etmeyen kenar hücumcusuna veya ne bileyim tüm maç karşı aut çizgisine basmayan bek oyuncusuna milyon eurolar vermemeliyiz. marcelo sarrachi ve henry onyekuru transferleri bitti gibi gözüküyor. bu da bize dinamizm konusunda fayda sağlayacaktır. ama yetmez tabi ki. şimdi diğer spekülasyon düzeyinde ismi geçen isimlere bakalım. mensah işimize yarayabilecek bir oyuncu mu? evet öyle özellikle bu arkadaşı onyekuru ile birlikte kadromuza katabilirsek geçiş hücumlarından kolay goller bulmamız, öne geçtiğimiz maçlarda yapamadığımız maçı koparacak darbeyi vurmamızı sağlayabilirler. öte yandan dinamizmimizi artırdıktan sonra topla oynarken rahat olan bir çilingire ihtiyacımız var. hepimiz görüyoruz ki takımımızda bariz bir ceza sahası çevresinde sakin kalamam hatta dripling yapamama problemi var. en yetenekli olanları belhanda ve feghouli'de dahi top gelince eli ayağına dolaşma problemi var. peki bizimle ismi geçen oyuncular arasında var mı böyle bir çilingir? evet var. zor olandan başlayacak olursak eğer imkanımız var ise alex teixeira yı almalıyız. uzun uzadıya oyuncuyu değerlendirmeye gerek yok. ceza sahası içi ve çevresindeki sakinliğiyle bize seviye atlatacaktır. gelelim ben arfa ya. eğer dinamizm problemimizi çözerek bu arkadaş bile bize yardımcı olacaktır. fakat kesinlikle ilk tercih olmamalıdır. bunların dışında bu transfer döneminde sezon sonu sözleşmesi bitecek yerli yabancı birçok oyuncuya da teklifimizi ileti anlaşabildiklerimizi de yaz planlarımız dahil etmemiz bize önümüzdeki yaz kampta hazır bir kadro ile çalışma imkanı sunacaktır. tabi bunlar temennilerim. ne çok zor şeyler ne çok kolay. yalnızca net ne istediğini bilen hamleler istiyor o kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın