• 221
    belirtmek istediğim çok keskin beklentilerimin olduğu transfer dönemi.

    1) gönderilecekler
    1-a) mariano
    1-b) nagatomo
    1-c) nzonzi (zaten kadro dışı)
    1-d) seri (hoca beğenmiyor gibi geliyor bana - taraftarın da görüşü sabit burada durmasının anlamı yok ama oyun düzelirse ararız kendisini)
    1-e) belhanda (hadi inşallah)
    1-f) andone (zaten en erken mart sonu nisan başı döner yabancı sınırlamasında elimizi kısıtlar)
    1-g) babel (hadi inşallah vol.2)
    1-h) emre mor (hocanın gönderme isteği basında çok sıklıkla konuşuluyor)
    1-i) selçuk inan (teknik ekip için sözleşme imzalasın, bana kalırsa doğrudan gönderilsin ama "evlat" neticede)
    1-j) sofiane feghouli (şaşırdınız ama açıklayacağım)

    2) pozisyonlara göre transfer politikası
    2-a) 22-27 yaş aralığında dinamizmi yüksek hücum anlamında maksimum verim alınabilecek bir sağ bek.
    2-b) 22-27 yaş aralığında dinamizmi yüksek hücum anlamında maksimum verim alınabilecek bir sol bek.
    2-c) 26-29 yaş aralığında en azından luyindama dönene kadar onun etkisini verebilecek bir stoper.
    2-d) 24-28 yaş aralığında lemina'nın yanında onun dinamizmine ayak uydurabilecek kalitede bir iki yönlü orta saha.
    2-e) 25-29 yaş aralığında bir 10 numara.
    2-f) en fazla 30 yaşında dinamizmi yüksek içe kat eden ancak etkili orta da kesebilecek bir sağ kanat.
    2-g) en fazla 30 yaşında dinamizmi yüksek içe kat eden ancak etkili orta da kesebilecek bir sol kanat.
    2-h) mbaye diagne
    2-i) martin linnes
    2-j) altyapıdan takviyelenebilecek oyuncuların as takıma katılımı

    3) teknik ekip
    3-a) teknik ekibe özellikle hücum antrenörlüğü konusunda üst düzey takviyelerde bulunabilecek bir antrenör
    3-b) top kontrolü ve daha seri paslaşma düzeni oturtabilecek bir antrenör.
    3-c) duran top çalıştırmayı bilen bir antrenör.
    3-d) alan savunması ve etkin pres (gegenpressing) öğretebilecek bir savunma antrenörü.
    3-e) kondisyonda batrali'ye yardımcı olacak ekstra bir antrenör.

    4) çözümlemeler ve sonuçlar
    gönderilecek oyuncular zaten aşağı yukarı net. feghouli'yi açıklayacağım dediğim şu: bu listedeki kimseden bir gelir elde edemeyiz. 2. listedeki yapılacak transferlerde yakalanan olası fırsat transferlerini kaçırmamamız lazım. bu anlamda feghouli'den gelecek gelire net bir şekilde muhtacız. belki belhanda'dan da bir gelir gelebilir ancak çok düşük seviyede bekliyorum. aynı şekilde babel'in de bonservis getirisinin yüksek olacağını zannetmiyorum. mariano ve nagatomo'yu ne şekilde olursa olsun yabancı sınırını rahatlatmak için elimizden çıkarmalıyız.

    bu şekilde baktığımızda, hali hazırda linnes ile birlikte 15 kişi olan yabancı kontenjanımız 7 kişiye inecek. 7 yabancı isim alınabilir durumda olacağız. ancak bir de diagne var. onu da bu sezon dönmesi zaten zor görünen luyindama'nın yerine yazmalıyız bana kalırsa. böylelikle diğer gerekli 7 transferi de yabancı yapabiliriz.

    2. listede yaş aralıkları da belirttim. bunun nedeni bu takımın oynamak istediği (en azından zaman zaman göstermeye çalıştığı ancak oynayamadığı) oyunda daha hareketli ve süratli oyunculara ihtiyacı var. bu da bu yaş aralıklarının özellikle takıma sağlayabileceği katkıyla doğru orantılı. zaten takımın en ucu falcao ya da yerine oynayabilecek diagne olabildiğince statik oyuncular. onların etrafını daha hareketli isimlerle doldurduğumuzda hücum planımız daha sağlıklı işleyeceği gibi savunma dönüşlerinde yani geçiş oyunlarında da daha sağlıklı bir sisteme kavuşabiliriz.

    bu bağlamda ismi geçen isimlere baktığımızda

    4-a) arda turan - asla ama asla yapmamız gereken transferlerden herhangi birisi ile alakası olmayan bir isim. arda futbolunun hiç bir döneminde bile bizim bugün aradığımız süratli kanat oyuncusu olmadı. tekniği ile adam geçme yeteneği vardı ancak barcelona transferi döneminde süre alamaması, kadro dışı kalması, başakşehir'e gelmesinden sonra da uzun süreli cezaları vs. iyice köreltti kendisini. bakın karakterinden dolayı nefret ediyorum ve zaten karakteri dolayısı ile asla ama asla gelmemesi gerektiğini düşünüyorum bu başka bir açı, burada sadece futbolundan bahsediyorum. e zaten geldi 33 yaşına, sahada zorla yürüyor. bir örneği var kendisinin takımda da selçuk inan diye. hiç ama hiç gerek yok. harcayabileceğimiz çok ufak tefek paraları bu isime harcamamalıyız.

    4-b) hatem ben arfa - 4-5 sene önceki hali olsa ve gündemde olsa ortalık ayağa kalkardı lamı cimi yok. ancak 6 aydır kulüpsüz 32 yaşındaki bir ben arfa bizim durağan hücumumuza çözüm olabilecek mi? biz oyun hızlandırmak istiyoruz, dikine top kullanan isim arıyoruz ve sonra gidip ben arfa hamlesi ciddi anlamda intihardır. çünkü ben arfa'da da arda için söylediklerim geçerli. tek katkısı bize uzaktan şut olabilir belki, kaleyi yoklamayı seven bir isim ben arfa ve bu takımımızda olmayan bir özellik şu anda. ancak lemina'nın arkasına bir ön libero almayacaksak (ki bana sorarsanız stoper ve bek takviyelerinden sonra gereksiz kalacaktır zaten) ben arfa savunma anlamında bizi çok zayıflatır. orta sahadaki preste sürekli olarak çabalayacak bir 10 numara lazım bize, kendisi bu yapıdan çok uzak. yani belhanda kadar bile savunma katkısı yok ki belhanda'nın da savunma katkısı yok.

    4-c) henry onyekuru - en makul görünen isim adı geçen oyunculardan. hem ligi tanıyor, hem bizi tanıyor, hem de kanatta olması gereken süratli isimlerden birisi. yani arda turan'ı sol kanada koyduğumuzda babel'den farklı bir katkı alamayız, aksine bu katkı düşer. hem de çok düşer. ancak onyekuru ile istediğimiz katkıyı alabiliriz, ki aldık da geçen sezonda. doğru hamle ve söylentiler eğer ki doğruysa zaten sadece hayırlı olsun demek düşer.

    4-d) xherdan shaqiri - olursa efsane olur. tam sağ kanatta bize lazım olan güç. hem dinamik hem güçlü kolayına yıkılmayan, top taşıyan, iyi kullanan bir isim. onyekuru'daki oyun aklı eksikliği shaqiri'de özellikle liverpool döneminde iyiden iyiye kayboldu ve çok doğru işler yapabilmeye başladı. ancak tabii ki kadroda bulunduğu takım liverpool, ne kadar doğru olursa olsun önünde salah gibi bir isim var ve forma bulamıyor çok fazla. bu nedenle olur mu? zor ama imkansız değil. gerçekten düşünülüyorsa ve uğraşılıyorsa umarım bitirilebilir.

    4-e) alex teixeira - 10 numara pozisyonu için kesinlikle ben arfa'dan daha önemli bir alternatif olur ki yeteneğini konuşmaya gerek yok. ha keza tekniğini ve pas yeteneğini de. hücum anlamında takımı net olarak ileri götürebilecek bir isim alex teixeira ama olur mu, olursa maliyeti ne olur bunlar soru işareti. çünkü dediğim gibi zaten paramız yok, olanı da çok ama çok dikkatli kullanmalıyız ve bu düşük bütçemiz ile onyekuru - shaqiri - teixeira üçlüsü falcao'nun arkasına koyulabilir mi? koyulursa efsane olur ama çok uzak olasılık bence.

    4-f) manuel da costa - geçiniz. bize daha iyi bir stoper lazım. da costa başakcity'de ne oynuyordu da bir de arabistan görüp gelmiş halini alacağız? e zaten 33 yaşında. zaten önümüzdeki sene luyindama dönecek. alsak en iyi olasılıkla 1.5 sene sözleşme vereceğiz. yaramaz abi. sözleşme sonunda 35 yaşında elinde patlamış olacak. satamayacaksın ki zaten 35 yaşında olacak kimse para vermez. yapılmamalı.

    4-g) saracchi - izlemediğim bir oyuncu. ancak database'ine güvendiğim whoscored'da orta yapma ve pas verme oyuncunun güçlü yönleri olarak görünüyor. 21 yaşında yani benim öngördüğüm yaş aralığından da genç. savunma yönünü de kontrol etmek lazım ancak görünüşe göre hücum anlamında büyük katkı sağlayabilir sol bek pozisyonundan.

    sağ bekte başka bir isim geçmiyor gündemde, galiba linnes / şener ikilisi ile devam edeceğiz. stoperde de tek isim da costa konuşulması beni ciddi tedirgin ediyor. savunma anlamında büyük sıkıntılar yaşatmaz belki ancak beklentimizin üstünde de düzeltmez bu transferler. da costa'dan bir an önce vazgeçilmeli ve luyindama gibi daha iyi bir stoper alınma şansı yoksa en kötü olasılıkla ryan donk ile devam edilmeli.

    mert hakan yandaş ile emre kılınç'ı eklemedim buraya çünkü onlar bana kalırsa devre arasında gelemez, sivas da vermez. sezon sonunda ikisi ile de anlaşılacağını düşünüyorum ben.

    onun dışında orta saha merkez oyuncusu için geçen bir isim yok. nzonzi - seri - belhanda gidiyor, selçuk gidiyor bu yazdığım duruma sisteme göre eğer gerçekleşirse. elde lemina ve donk kalıyor sadece, asla ama asla yeterli değil. inşallah burada da gidip yine ndiaye'yi kiralamaya çalışmayız yeter yani dünyada başka orta saha mı yok? lemina kat be kat iyi oyuncu, onun gibi bir tane daha bulmamız lazım.

    ana sonuç: çok ama çok yoğun bir transfer dönemi geçirmemiz gerekiyor. sadece alan'ın peşinden koştuğumuz bir transfer döneminde hastanede serum üzerine serum yiyen abdurrahim albayrak'ın yerine / yanına birileri olmalı gerekli bence. çünkü sadece kendisi ile yetiştiremeyeceğimiz çok açık bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın