• 215
    bir sürü hayalim var az da olsa duyduklarım gördüklerim kadarıyla iyi geçmeyecek olan dönemdir. dursun özbek, ffp, oyuncuların kötü durumu derken çok zor durum.

    satılabilecek luyindama vardı, 1 sene yok. bir daha da eskisi gibi gelmez zaten. marcao şu an için patladı. feghouli ve belhanda'ya kim para verecek bilmiyorum. araplar desek 7.5-10 arası veriyor bize, o paralarda gelmiyor. çin desen sınırlamaya gidiyor. satacak adamımız yok bu iki arkadaş harici. delireceğim.

    kesinlikle önceliğimiz orta saha olmalı. nzonzi gönderildi, seri'ye kulüp bul denildi. lemina müzmin sakat. takımın as orta sahası ömer, yedeği selçuk mu olmalı cidden? dünyanın en kötü, yani en plansız yönetilen kulübüyüz. diagne gibi mükemmel bir gerçek var. ah hocam ah.

    robot gibi aynı şeyleri söylüyorum ama şu an bu takıma özgeçmişinde tempo, çeviklik, hız özellikleri yukarıda olan adamlar getirilmeli. ikinci yarı öyle scout transferleri, yeni sistem filan yapamazsın, oturamaz zaten. inanan varsa allah hep onların kalbini temiz tutsun. (2-3 gün önceye kadar, cavani ve talisca'yı istiyordum o ayrı)

    aylardır top oynamayan onyekuru gelecek. risk ama kesinlikle gelsin. diğer kanat için de haksızlık yapıldığını düşündüğüm bruma'nın gelmesini istiyorum. tekrar edeceğim ama biz bu oyuncuları tekrar iyi oynatırsak, kiralama modeli bir profil yaratabiliriz. oynatılamayan adamlar performans kazanması için bize gönderilebilir.

    merkez orta saha için böyle hızlı adamlar alabileceksek seri'nin takımda tutulması tercihimdir. yanına ndiaye tarzı tempolu güçlü bir adam gerekli. sanırım bugün bir haber çıkmıştı kayseri'den mensah için. hayallerimizdeki adam değil ama atletico çıkışlı olduğunu unutmayalım, ücretsiz getirilebilirse ben varım açıkçası. bir de tekrar görüşülecek mi bilmiyorum ama takımın seviyesini ileri çıkarabilecek bir banega gerçeği var. banega, seri, lemina ve mensah çok güzel bir orta saha kurgusu olur. belki dersiniz kardeş 4 yabancı fazla değil mi? lemina 3 maç çıkarsın banega veya seri sizin olsun derim.

    mesela onyekuru, falcao'nun yanında gezen forvet olarak düşünülebilir ama onyekuru ve bruma gibi adamların defansa yapabilecek katkılarından faydalanmak lazım. onyekuru geçen sene nagatomo'ya inanılmaz katkı veriyordu. bruma tam tersi feghouli gibi ama verdirteceksin. real'in bizi iki tarafta da rahat rahat yenmesinin başlıca sebebi kanat ve orta sahalarının her seferinde beklere gelip yardım etmeleriydi. her topu kaptılar, her topu. o yüzden banega, seri, lemina ve mensah dörtlüsünden birinden vazgeçip gündemde olan alex teixeira-talisca gibi gol/asist yükünü çeken biri alınabilir. ikinci yarıyı 4-4-2, 4-4-1-1 geçirmeliyiz. mentalitemiz yok en azından bir şekilde sistemimiz olsun.

    bekler de belli oluyor gibi. koca yarım sezon oynatılmayan linnes gelecek. hızından temposundan faydalanmayız, inşallah o tempoya çıkabilir. savunma ve hücum da vasat aslında ama temposu önemliydi. umarım kaybetmemiştir. sol bek için de leipzig de oynatılmayan uruguaylı saracchi olacak deniyor. kendisini tanımıyorum. tempolu, giden gelen biri değil sanırım. dengeli biri gibi. nagelsmann geldiği gibi yedeğe çekmiş. benim gibi tempo takıntısı çünkü o da. stoper için marcao'ya abilik yapacak birini isteyebilirim. böyle dengesiz, güvensiz birini görmedim. o ankaragücü maçı bitirdi beni zaten. kiralik sözleşmesi biterse maicon'a bile fitim. iki brezilya/portekiz kökenli oyuncu iş görebilir. abilik yapsın en azından.

    mariano, feghouli, belhanda ve babel ile umarım ayrılırız. babel ve feghouli gitmez gibime geliyor. nagatomo da gitsin diyeceğim ama iki beki yedekleyebilir sezon sonuna kadar. savunması hala iş görüyor. sağ bek de göremedim kendisini. donk'u da beğenmem ama iyi yedek olup takımı sahiplenebiliyor.

    bu arada diagne geliyor. falcao'nun iyi bir yedeği olabilir. ikisi 4-4-2 düşünülmemeli kesinlikle o ayrı bir konu. diagne için ofsayta düşen bir entry var bende ama falcao'nun tekrar sakatlanmayacağı kesin değil. o yüzden iyi bir yedek olabilir.

    falcao, diagne, onyekuru*, bruma*, banega*, seri, lemina, mensah*, saracchi*, marcao, maicon*, linnes, donk, muslera gibi hayali kadro ile 14 yabancıyı tamamlıyoruz. merkez orta saha oyuncularından birinin yerine false 9 oynayan bir orta saha tercih edilebilir, donk ön liberoya tekrar döner. o zaman nagatomo yedek oyuncu olarak kalabilir.

    bu saydıklarım zor bir durum değil aslında. imkan olsaydı falcao abd, cavani gs ve kiralik talisca hayallerim vardı ama onlar lüks kaçar. en azından bunları yapabilmemiz gerek. ama o saydığım 4-5 oyuncuyu gönderebilmemiz gerek.

    allah yar ve yardımcımız olsun. ben olacağını hiç sanmıyorum ama umarım olur bu tarz bir değişim. sonrası ise hoca ve teknik ekibin değişiminde. en önemlisi o. yoksa a gitmiş b gelmiş çok önemli değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın