• 9
    sezonun 1/3'lük kısmı geride kaldı ve artık kim iyi kim kötü rahatlıkla söyleyebiliriz. doğrudan ligin en iyi takımı ile başlayım. bu takım ne los angeles lakers ne de milwauke bucks. şu an için ligin en iyi takımı kesinlikle los angeles clippers. çünkü oyunun her iki yönünde eksik hiçbir parçası yok. hele ki playofflarda rotasyon 7-8 oyuncu civarına düştüğünde çok iyi şekilde işleyecek en iyi parçalara sahipler. üstelik takım oyuncuları arasında zamanla çok daha iyi oturan bir kimya oluşmuş durumda. kesinlikle en iyi takımlar.

    doğunun en iyi takımı şimdilik milwaukee bucks ama bunu geçen sezonki takım oyunundan çok giannis'in durdurulamaz oyununa borçlular. takımla ilgili şöyle saçma bir tespitim oldu. şuta çok dayalı olduklarından şutların girdiği maçlarda çok rahat fark atıp galip geliyorlar ama bu takımın aslında yakın geçecek maçlara, kırılma anlarını iyi oynamaya ve o anlarda mental güçlenmeye ihtiyacı var. geçen seneki normal sezonun bir benzeri oluyor çünkü. sonra vidaları sıkarak gelen bir philly ya da boston yine bir şok yaşatabilir. şu anki durumları 2 sene önceki houston'a çok benziyor.

    diğer takımlara gelmeden önce kendi takımım olan dallas mavericks'ten bahsedeyim. luka doncic şüphe duyan herkesi rezil edercesine istatistikleri altüst ede ede gidiyor. dallas çoğunlukla onun sayesinde, luka'nın başlattığı ve sürüklediği sürekli top dolaştırmaya dayalı takım oyunuyla çok iyi bir görüntü çiziyor. şu an dallas'ı utah'ın bile önünde görmek için yeterli donem yok, ama takas dönemini beklemek istiyorum, çünkü 2 küçük hamle ve giderek eski gönlerine dönen porzingis ile olabilecekleri yazmak istemiyorum, nazar değdirirsiniz sonra.

    batı konferansında los angeles lakers yüzdesel olarak en iyi takım görünümünde ama bence tablonun gösterdiği seviyede değiller. en basitinden şu sorunun cevabı yok. lebron veya davis'ten birisi kötü gün geçirse diğer süperstar iyi bir takıma karşı yeterli olur mu? çünkü bu takımın 3. tamamlayıcısı kim sorusunun cevabı da yok. mesela davis sakatlansa lebron'a kim destek verecek? çok yetersiz bir bench ve takas için yetersiz imkan söz konusu. şu anki durumlarının en büyük sebebi de zaten muazzam oynayan lebron james. koç frank vogel'ın hakkını da yememek lazım tabi. o kadar manyağı bir arada tutmak hiç kolay değil.

    batı'da utah jazz beni biraz hayal kırıklığına uğrattı doğrusu. daha iyi bir performans bekliyordum ama son zamanlarda biraz toparlanmış gibiler. denver keza geçen sene aldığı bench katkısının biraz gerisinde kalsa da gayet iyi gidiyor. zaten tamamı dış şut özelliğine sahip bir takım her zaman tehlikelidir. houston ise geçen seneden de geride bence. westbrook harden ikilisi özellikle sert takımlara karşı bana nedense çok da güven vermedi çünkü zorlandıkça zorlayan bir ikili ve bu da takıma çok zarar veriyor.

    sezonun en büyük hayal kırıklığı kesinlikle san antonio spurs. hiç sevmediğim ama her zaman saygı duyduğum bir takım olarak bulundukları yer çok kötü ve mutlaka artık rebuild yapmak zorundalar. portland keza çok kötü başladı ama son dönemde biraz toparladı.

    doğuda toronto raptors beklentinin üzerinde olsa da diğer 4 takımın hatta indiana'nın bile gerisinde sayılır. siakam her ne kadar harika bir sezon geçirse de takımın 1 numaralı oyuncusu olacak birisi değil. kariyeri heba edilmemesi için mutlaka bir yıldız da şart. o zaman iyi bir koç ve nitelikli bench ile tekrar rekabete başlayabilirler. ama bu sezon zor görünüyor. doğudaki takımlar öyle ki philadelphia boston'ın pan zehiri, boston ise milwaukee'nin panzehiri bir kadroya sahip. philadelphia çok net bir şekilde şutör ve dış şut tehdidi eksikliği çekerken boston ise pota altında rezalet durumda. eğer boston iyi bir pivota sahip olsaydı şu anki takım kimyasıy7la doğunun en iyisi olurdu. miami heat takım oyununu en iyi oynayan dahası takımca çok iyi savunma yapan sürpriz bir takım oldu. o kadar beklenmedik performanslar geldi ki justince winslow gibi çok iyi gelecek vaadeden adam dışarıda kaldı. gerçi kendrick nunn şu anki oyunuyla kimi kezmezdi ki.. indiana da usul usul ilerliyor. bogdon takıma cuk oturda yalnız kırılma anlarında top kullanacak bir go to guy lazım bunlara. tv'de yayınlanan maçları hep doğunun iyi takımlarına karşıydı ve izlediklerimin tamamını kaybettiler, hepsinde de maç sonlarında hatalı kararlar mağlubiyete götürdü. bu da pek düzeltebilecekleri bir şey gibi de durmuyor.

    gsw saçmalığının sona ermesiyle daha iyi bir sezona şahit oluyoruz. yüzdeler de birbirine yakın, son haftaya kadar da çekişme devam edecek gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın