resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 5742
    1996-2001 yılları arasında galatasaray'ımızda tam olarak 5 yıl forma giyen, dünya futbolunun yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biridir. formasını giydiği 5 yıl boyunca galatasaray 14 kupa kazanan gheorghe hagi ileri de kral hakan şükür'le birlikte çok iyi bir ikili oluşturmuştur.

    galatasaray'da oynadığı dönemde kazandığı kupaların dağılımı şu şekildedir; 4 lig şampiyonluğu, 1 türkiye kupası şampiyonluğu, 2 türkiye süper kupası şampiyonluğu, 1 uefa kupası şampiyonluğu, 1 uefa süper kupası şampiyonluğu, 2 cumhurbaşkanlığı kupası ve 3 tsyd kupası şampiyonluğu kazanmıştır.

    çok iyi bir kariyere sahip olan hagi, galatasaray'ımızın avrupa şampiyonluğuna giden yolda teknik direktör fatih terim önderliğinde, hakan şükür'le iyi bir ikili oluşturarak çok iyi bir uyum yakalamıştır. modern futbolda 10 numara teriminin sözlükte karşılığına örnek verecek olsak direkt olarak hagi'nin oynadığı futbolu verebiliriz. hagi belki de son modern 10 numaralardan biridir.

    biz galatasaraylılar olarak; kazanılan o kadar kupanın, başarının, şampiyonluğun yanı sıra; ali sami yen stadı'nda monaco'ya attığı o muhteşem gol, süper kupa finalinde roberto carlos'a attığı müthiş çalım, uefa kupası finalinde bergkamp'a attığı vücut çalımı, atletic bilbao'ya attığı süper gol, ligde adanaspor'a sağ ayağıyla attığı şahane gol, altay'a attığı gol, bursaspor'a attığı gol, rapid wien'e sağ ayağıyla attığı gol, trabzonspor'a atılan frikik golü, antalyaspor'a farklı lig maçlarında attığı iki frikik golleri, ankaragücü'ne attığı frikik golü, almanya'da borussia dortmund'a attığı gol, gençlerbirliğine attığı süper gol, denizli'de denizlispor'a attığı frikik golü vs. hepsi çok özeldir.

    her oyuncumuz tabiki özeldir bizim için, ama başarılı geçen uefa, süper kupa şampiyonluğuna giden yolda galatasaray'ımızın başarılı olmasında bence iki önemli isim vardır bunlar; kral hakan şükür ve gheorghe hagi'dir.

    gheorghe hagi, dünya'nın en iyi ofansif orta saha oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir, hem bize gelmeden önceki kariyeri, hem de galatasaray'ın avrupa şampiyonluğu'na giden yolda katkısı, yaptıkları bunun en güzel şekilde ortaya koymaktadır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın