• 31
    bir kere bir insandan hoşlanmak (karşı cins, hemcins, ya da her ikisi) bir tercih meselesi değildir, yönelimdir. önce bunu kararlaştıralım. bir insanın evlenmesi, yurtdışına gitmesi, bekar kalmak istemesi, üniversite okuması gibi şeyler tercihlerdir.* ama bir insanın başka bir insandan hoşlanması, ona duygusal ve seksüel bir şeyler hissetmesi tercih değildir. zira bu en başta insanın gayri ihtiyari gerçekleştirdiği bir şeydir. hiç kimse kalıp da "bugün x'ten hoşlanayım" demez. dürtüler kontrol edilemeyen, ancak belirli bir yere kadar dizginlenebilen şeylerdir. kimse bunu tercih diyerek opsiyonel bir şeye bağımlı kılmasın.

    gökhan çıra isimli dengesizin yaptıklarını savunacak, meşru kılacak değilim. ancak sapla samanı ayırt etmek gerekiyor. yaptığı aptal davranışları ve iftiraları çürütmek, ona karşı gerek hakaret, gerekse kişiliği hakkında bir saptamada bulunmak için eşi ve cinsel faaliyetleri ile ilgili laf çakmak ahmaklıktan başka bir şey değildir. bu adam hatalıysa, hatalı olduğu şey üzerinden gidilmeli. kalkıp da gökhan çıra dışında hem ülkemizde, hem dünyada on binlerce insanı da töhmet altında bırakıp, saçma sapan bir zorbalığa neden olunmamalı.

    ayrıca takımımızda ya da ülkemizde yapılan bir saçmalığı, dünyada diğer ülkelerde de yapıyorlar diyerek meşru kılmak da ayrı bir saçmalık. dünyada türkiye dışındaki ülkelerde de hırsızlık, gasp, kalpazanlık, cinayet vs. oluyor, o zaman biz de sesimizi çıkartmayalım, öyle mi? bu ne saçma bir düşünce? ülkeler arası değişen, kültüre dayalı farklılıklar olabilir, ancak bu öyle bir durum değildir. en büyük ayrımcılıklardan biri, bizim ülkemizde de yapılmaması gerekir, yanlıştır; dünyanın herhangi bir yerinde de aynı şekilde. iki yanlış birbirini ne zamandan beridir götürür oldu?

    bu arada dünyada "bunlar dünyanın herhangi bir yerinde olabiliyor" diyenler, özellikle avrupa ve abd'deki rainbow flag'tan da haberiniz vardır herhalde. yoksa şuraya birkaç tane emsalini bırakayım, gözünüzden kaçmış olmalı herhalde. bunlar da senelerce izlediğimiz, hayran olduğumuz liglerin ve takımların uyguladığı şeyler. halep oradaysa arşın burada.

    https://losangeles-mp7static.mlsdigital.net/...Xo&itok=ezIYwUGg

    https://cdn.cnn.com/...flag-exlarge-169.jpg

    https://i.dailymail.co.uk/...-3_1511633247345.jpg

    https://gss.gs/AN5.jpg

    evet, ne yazık ki vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın