• 6141
    türk futbolunun öncüsü olma iddiası taşıyan kulüp. ilklerin ve enlerin kulübü. kendisine bağlanmış olmamızın nedeni de budur.

    bu misyondan geri kalmamak için, kendisini yenileyebilen, futbol dünyasındaki ekonomik ve teknik değişikliklere ayak uydurabilen bir kulüp olması; bunlarla ilgili değerler üretmesi gerekir. teknik direktör, futbolcu, spor psikologu, spor yöneticisi gibi profesyonelleri yetiştirmeli, bunları yetiştiren kurumlarla yakın bağları olmalı.

    bu saydıklarımdan, psikoloji eğitimi almış bir insan olarak, spor psikolojisine ayrı bir parantez açmak istiyorum. kariyerine yeni başlayan genç bir futbolcu olsanız da, türkiye’ye kariyerinin sonlarını yaşamaya gelmiş deneyimli bir futbolcu olsanız da, farklı kişiliklerdeki bir sürü oyuncuyu bir takım haline dönüştürüp yönetmesi gereken bir antrenör olsanız da psikolojik destek almaktan yarar görürsünüz. insan ilişkilerini nasıl yöneteceğinize, karşılaştığınız zorluklarla nasıl başa çıkacağınıza, en iyi yönlerinizi nasıl parlatıp eksikleriniz üzerinde nasıl çalışabileceğinize dair bilgi almak için yalnızca alaylı bireylerden, abi-kardeş, baba-oğul ilişkilerinden değil, profesyonel uzmanlardan da yararlanabilirsiniz.

    kulübümüzün bu bakımdan spor psikolojisinde de öncü çalışmalar yapmasını, bu alanda uluslararası çalışmaları izlemesini isterdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın