• 23679
    modern futboldan çok uzak bir kadrosu var maalesef. birbirini tamamlayan bir sistem takımı da değil.

    günümüz futbolunda oyuncu özellikleri mevkilere göre seçilir. örneğin 1.kanatlarda veya kanat forvetlerde sürat, dribling, tempo ve fizik gücü ararsın.

    2.ön liberolarda yine tempo, pozisyon alma, top kapma, ikili mücadele vs.

    3.forvetlerde tempo, hız, pres gücü, gol vuruşu, topsuz koşular, verkaç vs.

    4.forvet arkasında oyun görüşü, araya pas, pres vs.

    5.beklerde top sürme, geriden destek, orta yapma,pozisyon alma vs.

    yani demek istediğim kendi sistemine göre oyuncu özelliklerini belirler o profile uygun oyuncuları da alır kadronu kurarsın. bu sene biz önümüzde neyi bulduysak onu aldık. jimmy, adem, babel, seri, andone, nzonzi, lemina gibi. hepsi kolaylıkla transfer edildi. takımları hiç zorluk çıkarmadı. neden sizce? falcao ya gelince o başka. onu çok istedik de aldık.

    bir de başarılı takımlara bakın. örnekleri kendiniz verebilirsiniz ama birkaç tane yazayım; liverpool, psg, başakşehir. nasıl ve neye göre kadrolar kurmuşlar? yakından takip edildiği göz önünde olduğu için bu takımları yazdım.

    peki galatasarayımızın kadro yapılanmasını bir inceleyelim.

    1. kanatlarda geçen senelerdeki gibi onyekuru, rodrigues profilinde rakip savunmayı hızıyla, driblingleriyle, topsuz koşularıyla, verkaçlarıyla yıpratacak oyuncu var mı? hayır. takımı skora götüren en önemli iki oyuncu zaten bunlardı.

    2. forvette gomis gibi birisi var mı? ki geçen sene eren ve diagne de onun yerini tam olarak dolduramamıştı. kaldı ki bu sene andone ve falcao oynadığı zamanlarda diagnenin bile yerini dolduramadı. diagne sırf sahadeyken bile rakip iki stoper tedirgin oluyordu.

    3. ortasahada fernando gibi savunmayla bağ kurup oyunu ve arkadaşlarını yönlendiren bir oyuncu var mı? man city ve porto gibi sistem ve akıl takımlarında başarıyla oynamış bir fernandodan bahsediyorum. nzonzi iyi bir oyuncu ama özellik olarak fernandodan çok farklı. temposuz, ağır, vizyon olarakta çok geride.

    4. ndiaye gibi takımın patlayıcı gücü olacak presle rakibi yıldıran, top kapan, zaman zaman dikine giden biri var mı? belki lemina var. zaten yeni gelenlerden bir tek o umut veriyor.

    5. mariano eski mariano gibi mi? hayır. fizik gücü ve motivasyon olarak çok çok geride. feghouliyi destekleyemediği gibi savunmada da çok hata yapıyor.

    6. nagatomo geçen sene sakatlandıktan sonra aksıyordu hala aksıyor. ki önünde onyekuru zaten yok.

    7. stoperlerimiz serdar-maicon ikilisinden daha iyiler. orada bir sıkıntı görmüyorum. zaten az gol yiyoruz.

    8. belhanda ortasahada tamamlayıcı roldeydi. ama bugünkü ortasahada neyi tamamlasın? ki kendide kafa olarak bitmiş. gitmeli.

    9. feghouli hep sonradan açıldı. sonradan form tuttu. yine olabilir. ama geçen senelerde marianodan destek alır verkaçlar yapardı. onyekuru, rodrigues, gomis ve hatta diagnenin boşalttığı alanlardan goller bulurdu. bu sene bunların hiçbiri yok. bu kadroyla olacak gibi de değil.

    10. babel topla oynamayı seviyor. sürat, dribling yok. dikine değil yana ve geriye oynuyor. anadolu takımları eskisi gibi değiller. kimse aptal değil. herkes modern futbola uygun kadrolar kuruyor. en kötü takımlar bile tempolu. babel hem temposuz hem de takımı da frenliyor. topu sağa sola çekti mi rakip savunma zaten yerleşiyor. atak şansı sonlanıyor.

    11. andone umut bulut tipi bir forvet. aslında aranan tipte biri değil. ama en azından pres yapıyor, tempolu. yani katkı verebilirdi ama o da sakatlandı, geçmiş olsun.

    12. falcao kesinlikle hazır değil, geldiğinde de değildi. onun temposu da çok yeterli gibi durmuyor. söylendiği gibi türkiye ligi o kadar kolay bir lig değil. kalite yükseldi. negredo da beşiktaşa geldi 35 gol atarım dedi sonunu gördük. falcaonun işi kolay değil hele de bu takımda. umarım etrafı değişir.

    13. seri deseniz topu ayağına alıp oyun kurmayı seven bir oyuncu. ama kime pas, arapası atacak da pozisyona gireceğiz? o da ikili mücadele etmeyen statik bir oyuncu. yetersiz.

    14. bu sene ömer bayram ve adem büyük takıma katkı veriyor mu? yokluklarında keşke olsalar diyor muyuz? evet. peki bu oyuncular bu ligde yıllardır oynuyorlar mı? izledik mi? gördük mü? evet. peki deselerdi ki adem ve ömer neredeyse galatasarayda banko ilk 11 oyuncusu olacaklar. inanır mıydınız? hayır. yani takımın ne kadar zayıfladığını varın siz düşünün.

    peki bundan sonra nolur? ocak ayında nolur?

    1. linnes dönecek diyorlar. doğruysa linnes sağ kanada ve takıma tempo ve dinamizm katabilir. feghouliyi de olumlu manada itebilir. ama bu devre oynamadı. maç eksiği, moral motivasyon olarak ne kadar hazır bilmiyoruz. ama aç ve istekli geleceğine eminim.

    2. onyekuru dönecek diyorlar. o da monaco da istediği şansı bulamadı. ama o da aç gelecek gelirse. onun yırtıcılığı, sürati, koşuları falcaoya da babele de feghouli ve ademe bile fırsatlar oluşturur. takımı ileriye taşır, ateşler. gol yollarında önümüz açılır.

    ikisi için de bu bir yeniden kendini ispatlama olacak. umarım dönerler.

    3. sürpriz bir ön libero veya ortasaha takviyesi lemina ile beraber ortasahaya dinamizm getirir. tabi profil olarak uygun bir isim gelecek diye umut ediyorum.

    4. gomis veya muadili bir forvet gelse ki diagne bile olsa kabulum. inanın çok şey katar. çok şey değişir.
    rakibi fizik gücüyle ve havadan tehdit eden bir santraforunuz şu an mevcut değil. ya olursa?

    özetle bence bu tarz 3-4 takviye bu takımı ve bu taraftarı ateşler. üst üste 3 maç kazansak bir anda rüzgar tersine döner emin olun.

    unutmayın burası galatasaray burada ümitler tükenmez!
App Store'dan indirin Google Play'den alın