• 23595
    makasın açıldığını ve şampiyonlar ligi şampiyonluğunun (en azından kısa ve orta vadede) hayal olduğunu kabul etmekle birlikte; potansiyeli itibariyle hak ettiği yerin de bu olduğuna kesinlikle inanmadığım takım. (bunu bu sezonki takımı kastederek değil, genel anlamıyla galatasaray spor kulübü'nün futbol branşını kastederek söylüyorum).

    genel itibariyle galatasaray futbol takımı düzenli olarak her sene şampiyonlar ligi'ne katılmayı hedefleyen (doğrudan veya önelemeli fark etmez), katıldığı sezonlarda en azından 2-3 senede bir gruptan çıkıp çeyrek final görmeyi hedeflemesi gereken, bunun dışında gruptan çıkamadığı (veya şampiyonlar ligi'ne katılamadığı) sezonlarda ise avrupa ligi şampiyonluğunu hedef alarak bu turnuvada en az yarı final oynaması gereken bir takım olmalıdır. bu süre boyunca avrupa ligi'nde atlanacak bir tur, alınacak bir galibiyet bile çok kıymetlidir ve küçümseme lüksümüz yoktur. bu takımın düzenli olarak bulunması gereken seviye budur.

    eğer bunu düzenli olarak en az 10 seneye yakın bir süre sürdürebilirsek (ve bu sırada yapacağımız akıllıca altyapı yatırımları ve genç oyuncu transferleri ile) o makasın tamamen değilse bile kısmen kapanacağını ve 5-6 senede bir de olsa ara ara şampiyonlar ligi yarı finalleri ve avrupa ligi şampiyonlukları görmeye başladığımıza şahit oluruz. bu düzeni de bir 20 sene sürdürmeyi başarırsak iyi bir kadro ve sinerji yakaladığımız sezonlarda şampiyonlar ligi şampiyonluğu görmemiz imkansız değil bence. eskiden, henüz o meşhur makas bu kadar açılmamışken birkaç senelik bir planlı hareketle 4-5 sene içerisinde bu hedefe ulaşmak mümkündü (geçmişteki porto, monaco örnekleri, hatta 1996-2000 arası galatasaray'ı örneğindeki gibi), şimdi ise biraz daha fazla istikrarla da olsa bunu başarmak hala mümkün. gelgelelim bizim kulüpte (hatta yaşadığımız ülkede) bu kadar uzun süre planlı çalışabilecek bir irade var mı, o konuda çok umutsuzum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın