• 23576
    2019-20 sezonunun başından 12 aralık 2019 tarihine kadar 1, yazıyla bir maç dahi futbol oynamamıştır. iyi futbol, kötü futbol falan değil, futbol oynamamaktan bahsediyoruz.

    muhtemelen “biz isim adamları alalım, bireysel performansla işi götürürler” düşüncesi ile oluşturulan bir kadromuz var. zerre idman yaptığımızı sanmıyorum; zira 25 maçta 1 tane organize atağın olmaması başka türlü açıklanabilecek bir durum değil.

    bir kere pas oyunu oynamaya çalışıyorsak eğer dendiği gibi; gerçekten allah çarpar. cepheden gelen topu diz kapağı ile kontrol etmeye çalışıp rakibi kontraya kaldıran bir 10 numaraya, doğru pas attığında şaşırtan, konya ovasında topu direğe vuracak, koşamayan, sadece geri pas veren, geri pası hatalı verdiği için rakibi kontraya kaldıran, buna rağmen defanstan top çıkartması ileride de orta yapması için her topu ama her topu kendisine verdiğiniz bir sağ bekiniz varsa pas oyunu oynamayı düşünmemeniz lazım; dediğim gibi allah çarpar.

    pas oyunu şöyle işler: (1) takım topu alır, seri sağa sola paslarla oyunu ve rakip defansı bir tarafa kaydırır, yani shifte zorlar, sonrasında bir ters top ile boşta bekleyen ters iç orta saha ve açık üzerinden atak sonlandırılır (guardiola city’si). (2) top genel olarak orta saha ve ofansif orta saha oyuncuları üstünden döner, rakibi gömdükten sonra kanat oyuncuları topsuz içe kat eder ve kaliteli orta saha oyuncuları kısa / uzun ara pasları ile bitirici kanatları pozisyona sokar (guardiola barcelona’sı).

    özetle, kaliteli pas ayağına sahip oyuncularınız yoksa (ki yok), hızlı, içe kateden ve bitirici oyuncularınız yoksa (ki yok), ters top atacak geniş saha görüşüne sahip oyuncularınız yoksa (ki yok) oynamaya çalıştığınız oyun ilk defa nizami sahaya çıkmış halı saha takımının oyunudur. oyuncular birbirlerine yakın oynar, 30 metre eninde bir alana kümelenir ve buradan dar alanda bireysel hareketlerle topu ileri taşımaya çalışır ama rakip de oraya yığıldığından genelde atak sonlanamaz (tanıdık geldi mi?)

    ileri 3 tane genç yaşlı, iri zayıf, hızlı yavaş fark etmez topçu atıp defanstan aldığımız her topu ileri diksek, yani doldur boşalt dediğimiz topu oynasak daha fazla pozisyona gireriz. her oyuncunun mıy mıy topla oynadığı, rakip yarı sahada topla buluşan bir allahın kulunun topla kaleye yüzü dönük buluşmadığı, sürekli sırtı kaleye dönük halde, arkasında fortlayan defans ile oynadığı bir futbolun zaten futbol olarak kabul edilmesi mümkün değildir.

    devre arası yazın aldığımız ama zerre verim alamadığımız 27474847 oyuncu gidip bir 48484849 daha gelince, bir de temmuzda 27384848 oyuncu gidip 374748 oyuncu gelince dediğim taktik işleyebilir. heyecanla beklemekteyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın