• 23493
    sistemsizlikle ligin en kötü oynayan birkaç futbol takımından biri. dünyada futbol ekolü olan büyük kulüplerin çoğu hızlı atağa çıkma ve hızla sonuca gitmeye çalışırken* biz halen topu eveleyip geveleyerek rakibin tamamen kademesine yerleşmesini bekliyoruz. futbolun basit birkaç gereğini yerine getirmiyoruz ve gözlemlediğim birkaç eksiğe değinmek istiyorum:

    1- kaleci muslera'nın topu çok geç oyuna sokması.rakibi dengesiz yakalama şansını her seferinde geri tepiyoruz. tabi burada bir eksiklik de kadro mühendisliğinde, malum sür'atli oyuncumuz yok ve kanatlarımız 30+ yaşa sahip.

    2- defans - forvet uyumsuzluğu. özellikle premier lig ve diğer sistemli takımlarda gördüğümüz üzere defans oyuncuları topu uzun oynayacağı zaman forvetleri genellikle o noktada oluyor ve topu indirerek basit top kaybını azaltıyor. örneğin defans oyuncuları uzaklaştıracağı zaman çizgilere veya orta sahanın göbeğine topu uzaklaştırıyor ve onların topu o noktaya göndereceğini önceden bilen forvet oyuncusu o bölgede topu alarak takımını rahatlatıyor. bizde ise durum tamamen plansızlık. defanstan gönderdiğimiz uzun toplara forvetlerimiz sadece bakmakla yetiniyor ve top kazanmak için yine ekstra efor sarf ediyoruz.

    3- çoğumuzun kanayan yarası taç atışları... geniş alana kullanmama, çizgiye sıkıştırıp kaptırma ısrarına ek olarak taçları da ısrarla geç kullanıyoruz.

    4- bek/kanat - forvet uyumsuzluğu. amatör olarak futbolculuk yaptığımdan ve esas mevkim olduğundan az çok biliyorum ki her forvetin gelen ortalarda kendini rahat hissettiği ve etkili olduğu yer vardır. bu kimi forvetlerde ön direk kiminde arka direk kiminde ise penaltı noktasıdır. sistemli oynayan takımlarda da çoğunlukla bekler ve kanatlar forvetin nereye hareketleneceğini bilerek isabetli ortalar gönderirken, bizde forvet ön direğe hareketlense top ters kanattan taca çıkıyor veya arka direğe açılsa ön direkte bekleyen stopere nişanlanıyor.

    bunlar ilk çırpıda aklıma gelen eksiklerimiz ve çoğumuzun da esasında görebildiği eksiklikler. bu basit eksiklikleri dahi gideremezken iyi bir futbol, tempolu ve baskılı bir oyun izleme inancım giderek azalıyor. temennim daha iyi olmamız, aslolan galatasaray.
App Store'dan indirin Google Play'den alın